Κατεχόμενα: Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην «προσπάθεια εξισλαμισμού»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Έντονα αντιδρούν οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στην «προσπάθεια του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης για εξισλαμισμό» των κατεχομένων μέσα από την ανέγερση τζαμιών και της δημιουργίας θρησκευτικών σχολών, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Όπως τονίζουν οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί, αυτές οι κινήσεις γίνονται σε βάρος της κοσμικής εκπαίδευσης εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών, τα τελευταία 17 χρόνια κτίστηκαν στα κατεχόμενα 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 (δηλαδή σε μια περίοδο 43 ετών) ανεγέρθηκαν μόνο 15 νέα σχολεία.

Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στέλνουν το μήνυμα πως «ήρθε η ώρα οι πολίτες να αντιδράσουν, προκειμένου να στηρίξουν την κοσμικότητα του τρόπου ζωής αλλά και των ¨θεσμών¨ τους».

Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί άρχισαν επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις με θέμα τους τρόπους αντίδρασης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΑΚΡ σε εσωτερικά ζητήματα.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ, υπογράμμισε πως η τουρκοκυπριακή κοινότητα «πρέπει να δώσει μαζικά τον κοινοτικό αγώνα ενάντια στην προσπάθεια να την αλλάξουν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.