Με Ίψεν και Καραγάτση το Θέατρο Πορεία θα διανύσει την 19η σεζόν του

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Συνεχίζει πιστό στη λογική του ρεπερτορίου το Θέατρο Πορεία, με νέες παραγωγές – συμπαραγωγές  αλλά και επαναλήψεις, σχηματίζοντας έτσι το πρόγραμμα της 19ης θεατρικής του  σεζόν.



Το τρίτο κουδούνι ήδη έχει κτυπήσει από τις  5 Σεπτεμβρίου με την παράσταση «Μηδεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη  Καραντζά.  Μια  παράσταση που παίρνει παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού.   Η «Μήδεια» που στην ουσία πρόκειται για διάλογο του έργου του Ευριπίδη με το σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ταινία Μήδεια, το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ και το έργο Μήδειας υλικό του Χάινερ Μύλλερ έκανε το ντεμπούτο της από την σκηνή της μικρής Επιδαύρου, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» η παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια,  του μυθιστορήματος  του Δημήτρη Καραγάτση, που κατατάσσεται στις πρώτες καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, θα περιοδεύσει από την Άνοιξη, όχι μόνο στις Μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά θα ταξιδέψει στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ωστόσο η «Μεγάλη Χίμαιρα»  από 19 Σεπτεμβρίου, θα παίζεται στην σκηνή του θεάτρου Πορεία για 18 ακόμα παραστάσεις.

Ο Δημήτρης Τάρλοου, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία, μας εκμυστηρεύτηκε ότι του χρόνου που το θέατρο κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας, θα παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του παππού του Δημήτρη Καραγάτση, «Γιούγκερμαν».

Ωστόσο ο κύριος Τάρλοου, επιμένοντας στα δύσκολα μας παρουσίασε με ενθουσιασμό  την μεγάλη φετινή παραγωγή του Θεάτρου που δεν είναι άλλη από την «Αγριόπαπια»  του Ερρίκου Ίψεν, που θα κάνει πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο project με δεκατέσσερις ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία του ιδίου, που υπογράφει και την νέα μετάφραση στα ελληνικά, βασισμένη στην αυτολεξεί μετάφραση από το πρωτότυπο από την Ε. Κύργια. Μια παράσταση που θα πλαισιώνεται από  μια πλειάδα ικανότατων συντελεστών της παλαιότερης και της νέας γενιάς.

Από 22 Φεβρουαρίου 2018, μια ακόμα  παραγωγή του θεάτρου Πορεία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η αναπάντεχη διασκευή για το θέατρο του μυθιστορήματος Το Ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση που υπογράφει η Ε. Κύργια. Το έργο μας μεταφέρει απευθείας στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, όπου οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, αλλά η συμφιλίωση είναι απαραίτητη για όσους συνεχίζουν να υπάρχουν.

Περαιτέρω, το πρόγραμμά  περιλαμβάνει μία συμπαραγωγή με την Εταιρεία Λυκόφως, τον Κήπο του Ραπατσίνι, του σημαντικού Αμερικανού πεζογράφου Ναθάναελ Χώθορν, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Όλιας Λαζαρίζου και εικαστική σύνθεση του Άγγελου Παπαδημητρίου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Επίσης το Θέατρο Πορεία φιλοξενεί, την παράσταση Ο Αδαής και ο Παράφρων του σπουδαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, και από 5 Δεκεμβρίου την “Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη, της παράστασης που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, όταν πρωτοπαίχτηκε το 2012, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.




“Γίνε Φίλος του Θεάτρου Πορεία” με προνόμια

Το θέατρό Πορεία  χαράσσει τη δική του πορεία και πρωτοπορεί, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις του θεάτρου να έρθουν πιο κοντά του. Από φέτος, δίνουν την δυνατότητα στο κοινό να γίνει Μέλος, Φίλος ή Υποστηρικτής, καθώς και του δωρητή ή του χορηγού, μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής, που διαθέτει μπαίνοντας στους πιο κάτω συνδέσμους ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ#poreia_membership #poreia_2018.

 


 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

www.poreiatheatre.com

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας


http://www.facebook.com/poreiatheatre

http://twitter.com/poreiatheatre


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΟΥ

210 8210991, 210 8210082


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Αθηνόραμα.gr, Sevenspots, Reload, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, mymarket, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Vivakiosk Σύνταγμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.