Επεισοδιακή ομιλία Μέι στο συνέδριο των Συντηρητικών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μήνυμα ενότητας έστειλε στα στελέχη του κόμματός της από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικών στο Μάντσεστερ η Τερέζα Μέι, εν μέσω κατηγοριών σε βάρος κυρίως του Μπόρις Τζόνσον για υπονόμευση της Πρωθυπουργού.

Η ομιλία της κ Μέι που έκλεισε το τετραήμερο συνέδριο ήταν επεισοδιακή, καθώς μέλος του ακροατηρίου διέφυγε της προσοχής της ασφάλειας και τη διέκοψε για να της δώσει στο βήμα βεβαίωση απόλυσής της.

Παράλληλα, κατά ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας της η κα Μέι, η οποία ήταν κρυωμένη μέσα στην εβδομάδα, έβηχε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν πολλές μικρές διακοπές στο λόγο της. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ την πλησίασε και της έδωσε μία καραμέλα για το βήχα.

Μεταξύ άλλων, η κα Μέι είπε «συγνώμη» για το εκλογικό αποτέλεσμα που μείωσε την κοινοβουλευτική δύναμη των Συντηρητικών και κάλεσε το κόμμα να ανασυνταχθεί και να δώσει στη χώρα «την κυβέρνηση που χρειάζεται».

Απευθυνόμενη εξάλλου στους Ευρωπαίους κατοίκους της Βρετανία η κα Μέι είπε ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι η ίδια θέλει να παραμείνουν στη χώρα. Η Πρωθυπουργός έχει δεχθεί έντονη κριτική διότι δεν έχει παράσχει άμεσες και άνευ όρων εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη μετά το Brexit εποχή.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι βρίσκει ένα κομμάτι τους «εκνευριστικό». Αλλά, πρόσθεσε, «αν τις προσεγγίσουμε με το σωστό πνεύμα, είμαι βέβαιη όλοι θα βρούμε μία συμφωνία που αποδίδει για τη Βρετανία και για την Ευρώπη επίσης».

Η κα Μέι αντιπαρέβαλε τις πολιτικές του Συντηρητικού Κόμματος με αυτές του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί τη Βενεζουέλα ως παράδειγμα προς μίμηση.

Η Πρωθυπουργός είπε ότι το κόμμα της πρέπει να υπερασπιστεί τις ελεύθερες και ανοιχτές αγορές «με όλη τη δύναμή του», υλοποιώντας το όραμα μίας «παγκόσμιας Βρετανίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.