«Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας»,έγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με ομογενείς επιχειρηματίες στο Σικάγο. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.
Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη και στην εφημερίδα της ομογένειας Greek News στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει αναφορικά με την οικονομία πως «Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία δυναμικής ανάκαμψης. Μετά από μια πολυετή περίοδο ύφεσης, η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης – αναμένοντας το 2017 να κλείσει με ρυθμούς μεγέθυνσης άνω του 2% -, τον Ιούλιο επιστρέψαμε στις αγορές κεφαλαίου αποδεικνύοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και φυσικά γινόμαστε και πάλι ένας πολύ ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, δεδομένου των δυνατοτήτων που έμειναν αναξιοποίητες τα χρόνια της κρίσης. Συνεπώς, η στήριξη η οποία επιδιώκουμε και από τις ΗΠΑ, αφορά την ενίσχυση αυτής της θετικής πορείας που θα αποβεί πολλαπλά επωφελής και για τις δύο πλευρές».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της ομογένειας αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ το οποίο επίκειται να συναντήσει εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο σημειώνοντας «Ο Πρόεδρος Τράμπ έχει μακρά πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ, που εξέρχεται μιας πολυετούς κρίσης, βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, μια χώρα στην οποία υπάρχει πολιτική σταθερότητα, διαθέτει ένα εξαιρετικά ικανό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό- κυρίως νέων επιστημόνων- και είναι ελκτική σε νέες επενδύσεις. Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, στην οποία τόσο ο Πρόεδρος Τραμπ όσο και συνολικά η επενδυτική κοινότητα στις ΗΠΑ μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά».