Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μιλάει για την παράσταση “7 Χρόνια” που σκηνοθετεί στο Θέατρο Αποθήκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε σε μια  θεατρική παράσταση και αντί να βρισκόσαστε αναπαυτικά στη θέση σας, να ήσασταν ενεργός θεατής, μέσα στο σκηνικό, μπλεγμένος στην υπόθεση;


Κι όμως η ερώτηση δεν είναι καθόλου ρητορική, αφού το θέατρο Αποθήκη, για φέτος, άλλαξε  ριζικά και διαμορφώθηκε  για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «7 Χρόνια», σε γραφεία εταιρίας. Τα Αθηναϊκά Θέατρα, έχοντας εμπιστοσύνη στις σκηνοθετικές ικανότητες του   Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ανεβάζει φέτος το έργο  των Jose Cabeza και Cristian Conti, «7 Χρόνια» που είναι βασισμένο στην ομώνυμη Ισπανική ταινία.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, μας εξηγεί ότι ο εσωτερικός χώρος του θεάτρου μεταμορφώθηκε και είναι εντελώς διαφορετικός από τον καθιερωμένο που μπορεί να περιμένει ένας θεατής, γιατί ήταν η ανάγκη του, να βάλει  τον θεατή στο χώρο της εταιρίας, εκεί  όπου διαδραματίζεται, το βράδυ αυτό όπου οι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν εξαπάτησαν οικονομικά  την εταιρία τους.  Ενώ συμπληρώνει,  ότι η ιδέα αυτή δεν είναι σκηνοθετικό κόλπο, είναι η ουσία. Έφερε την σκηνή στην πλατεία και την πλατεία στην σκηνή, θέλοντας να κάνει τον θεατή να νιώσει το συναίσθημα και το στρίμωγμα των χαρακτήρων του έργου, γι αυτό έγινε και η σκηνική διαμόρφωση του χώρου από τους σκηνογράφους, Hannes Livers Gutberlet  και  Κατερίνα Κούρκουλα

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν πέντε εξαίσιοι και αγαπημένοι  ηθοποιοί  όπως είναι οι: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Γιώργος  Χριστοδούλου.

Ωστόσο, ο ηθοποιός, που θα είναι  καθισμένος ανάμεσα στους θεατές, έχει το ρόλο κλειδί δηλαδή αυτόν του μεσολαβητή,  που θα βοηθήσει στην διαδικασία εύρεσης του ενόχου.

Ποιος  είναι ο   ένοχος,  που θα  τιμωρηθεί σε 7 Χρόνια φυλάκισης, θα το μάθουμε από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, που θα κάνει πρεμιέρα, στο Θέατρο Αποθήκη.


Συντελεστές:

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνικά: En Route Architects – Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα

Επιμέλεια Κοστουμιών: Χαρά Μποτσιβάλη

Σχεδιασμός Φωτισμών : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Σχεδιασμός Ήχων-Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Δήμητρα Δερμιτζάκη

Βοηθός Συνθέτη : Πάνος Τσίγκος


Πρωταγωνιστούν :

Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Χριστοδούλου.


Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00


Διάρκεια παράστασης: 90’

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.