Κανένα ελαφρυντικό για Τσοχατζόπουλο – Σμπώκο η πρόταση εισαγγελέα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κανένα ελαφρυντικό να μην αναγνωριστεί για τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη του πρώην υπουργού, που ολοκληρώνεται σε δεύτερο βαθμό ενώ το δικαστήριο σήμερα το πρωί έκρινε ενόχους, όπως και πρωτόδικα και τους δεκαέξι κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας, ειδικότερα, πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους δεκατέσσερις από τους δεκαέξι κατηγορουμένους πλην Τσοχατζόπουλου και Σμπώκου για τους οποίους ανέφερε ότι δεν μπορεί να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά ούτε πρότερου εντίμου βίου ούτε καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Σταμάτης Δασκαλόπουλος, μάλιστα αναπτύσσοντας την πρόταςή του, τόνιςε ότι ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε την δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προκάλεσαν την έκρηξη του πρώην υπουργού.

«Εδώ ακούσαμε μύθευματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά.Αυτά είναι μυθευματα,από που και ως που; Ντροπή σου!» είπε προς την έδρα ο πρώην υπουργός φανερά εξοργισμένος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί και στους 14 καταδικασθέντες, συμπεριλαμβανομένων της Βίκης Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Επιπλέον, για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Όσο αφορά τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε, προτάθηκε να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθως και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξης.

Αυτή την ώρα δευτερολογούν οι συνήγοροι υπεράσπισης επίσης των ελαφρυντικών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.