Συνελήφθη ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα κρυβόταν ο ενας απο τους δολοφόνους του  δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.Είναι δραπέτης των φυλακών 32 χρονών με πλούσιο  βιογραφικό  σ΄αιματηρά επεισόδια στη Χώρα μας. Μετά την δολοφονία του ποινικολόγου προσπαθουσε να διαφύγει στην Αλβανία. Ειχε δραπετεύσει απο τις φυλακές και συνέχιζε την εγκληματική του δράση και εκτελούσε ”παραγγελίες” άλλων συγκρατουμένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε στους Αστυνομικούς οτι ήθελε να εκφοβίσει τον δικηγόρο και οχι να τον σκοτώσει. Ο δράστης μετα το έγκλημα  προσπαθούσε να βρει τρόπο για να γυρίσει στην Αλβανία και κρυβόταν σε καταυλισμό στην Αχαϊα.«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Τρεις  βαρυποινίτες Αλβανοί μεταφέρθηκαν  την Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ανακριθούν  σχετικά με την υπόθεση καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο  Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. 

Τα συγκεκριμένα άτομα  έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για να κάνουν μαζί τους μία πρώτη «συζήτηση» οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να τους κάνουν να «σπάσουν» και να μιλήσουν χειροπιαστά για πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και τους λόγους του εκφοβισμού που κατέληξε στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν τουλάχιστον δύο με τρεις δράστες, κάποιους από τους οποίους φέρονται να είχαν εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν φτάσει στο επίπεδο των φυσικών αυτουργών αλλά από εκείνο το σημείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κίνητρο τους και γίνονται μόνο ορισμένες εκτιμήσεις που συνδέονται με τους ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές ως ηθικοί αυτουργοί φέρονται δύο βαρυποινίτες. Κατά τις πληροφορίες αυτές είχαν δώσει εντολή στους τρεις Αλβανούς να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, προκειμένου να ζητήσει χρήματα από πελάτη του. Ο εν λόγω πελάτης του ποινικολόγου, φέρεται να χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθοδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις». Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών- εκτελεστών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.