Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 32χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά την απολογία του στον 13ο τακτικό ανακριτή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Εκεί ο δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς για τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Νωρίτερα, ο 32χρονος βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος του για βαρυτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία του γνωστού ποινικολόγου στο γραφείο του.

H ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου (δύο δραστών και τριών ηθικών αυτουργών), αφορά κατά περίσταση στις εξής αξιόποινες πράξεις:

Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού

Ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού και κατά συρροή

Ληστεία από κοινού και κατά συρροή

Απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία

Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του

Αρκετά στοιχεία για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια είχαν, όπως φαίνεται, στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής που κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση έπειτα από σχεδόν 20 ημέρες.

Ομολόγησε ο συλληφθείς: «Ήθελα να τον εκφοβίσω»

Συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν την Τετάρτη στη σύλληψη του IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία, ως τον άνθρωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ποινικολόγο, ενώ αναζητούν τον συνεργό του MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία την επόμενη της δολοφονίας.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με σκοπό την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας από τους πολίτες, καθώς και φωτογραφίε των ευρημάτων που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα που διέμεναν στην Καλλιθέα.


Τα στοιχεία που «έδωσαν» το δολοφόνο

Ο 32χρονος αλλοδαπός ήταν αυτός που είχε κανονίσει το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της ίδιας ημέρας, αναφέροντας πως ήθελε να συζητήσουν για μια υπόθεση κράτησης ενός συγγενή του στη ΓΑΔΑ.

Με αυτή την πρόφαση βρέθηκε με τον συνεργό του στην οδό Ασκληπιού και ξεκίνησαν τη συζήτηση με τον δικηγόρο και έναν συνεργάτη του. Λίγο αργότερα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης βγήκε εκτός γραφείου, προκειμένου να πάρει το όπλο του για να περάσει στο βασικό σχέδιο της επίσκεψής του στον Ζαφειρόπουλο, το οποίο ήταν να τον εκβιάσει για να του δώσει στοιχεία για πελάτη του που έχει σχέσεις με τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο δράστης της δολοφονίας είχε τοποθετήσει σιγαστήρα στο όπλο, προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη διαφυγή του από το σημείο.

Αυτό που ίσως δεν περίμεναν οι δράστες ήταν η ύπαρξη συνεργάτη του γνωστού ποινικολόγου στο γραφείο, με αποτέλεσμα να κάνουν ορισμένα καθοριστικά λάθη, τα οποία βοήθησαν σημαντικά τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, μπήκαν στο χώρο του γραφείου χωρίς γάντια, με αποτέλεσμα να αφήσουν αποτυπώματα, τα οποία εξετάστηκαν από τις Αρχές. Όπως φάνηκε κάποια ανήκαν σε Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι ήταν συγκρατούμενοι με τους ποινικούς που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της Energa και την «εντολή δολοφονίας» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου από τον Αριστείδη Φλώρο.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εστίασαν ειδικότερα στον έναν αλλοδαπό, ο οποίος ήταν δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας και έθεσαν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο που είχε δώσει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν είχε λάβει άδεια από το κατάστημα κράτησης.

Σε αυτό το τηλέφωνο έγιναν κλήσεις, όπως αναφέρει το Βήμα, με αναφορά σε «σχέδιο διαφυγής στην Αλβανία μετά από κάποιο έγκλημα», βοηθώντας τους αστυνομικούς να επικεντρωθούν στους αριθμούς που καλούσαν το συγκεκριμένο τηλέφωνο και να προχωρήσουν στη σύλληψη του 32χρονου, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε οικισμό Ρομά έξω από την Πάτρα.

Είχε πυροβολήσει στην Καλλιθέα

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του ποινικολόγου είχε λάβει μέρος και σε ένα αιματηρό επεισόδιο στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, όπου πυροβόλησε έξι φορές εναντίον δύο ομοεθνών του γιατί έκαναν φασαρία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως φαίνεται, ο 32χρονος φρόντισε να μαζέψει τον έναν κάλυκα από τη σφαίρα που κόστισε τη ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αν είχε βρεθεί εντός του δικηγορικού γραφείου θα είχαν οδηγηθεί οι αστυνομικοί στα ίχνη του από την πρώτη στιγμή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.