Πύραυλος κατα της Σαουδικής Αραβίας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου από την πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας,κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ. Πηγές της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν στο Al-Arabiya ότι εξουδετέρωσαν τον πύραυλο -προερχόμενο από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη- νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες. Ο πύραυλος, όπως όλα δείχνουν, στόχευε το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid.

Η Σαουδική Αραβία πολεμά εδώ και καιρό τους αντάρτες Χούτι. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντραμπά Μασνούρ Χαντί και εκείνων που συντάσσονται με το κίνημα των Χούτι αποτελούν εδώ και καιρό «μάστιγα» για την Υεμένη. Η Σαουδική Αραβία ηγείται της καμπάνιας για τη συντριβή των ανταρτών.

To υπουργείο Αμύνης της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε ότι η επίθεση «ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας» και πως η «επιχείρηση ήταν επιτυχής».

Εκπρόσωπος των Χούτι, δήλωσε στο Al Jazeera ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο τύπου Burkan 2-H αργά το Σάββατο. Σύμφωνα με την ομάδα, ο πύραυλος αυτός ταξίδεψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα και πέρασε τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.