Όταν η Τέχνη συναντά την Τεχνολογία, μέσα από την εικαστική έκθεση «Van Gogh Alive»

Facebook
Twitter
LinkedIn

της  Λαμπριάνας Κυριακού

Κάπου ανάμεσα στην Τέχνη και στην Τεχνολογία, έχει είδη ξεκινήσει το ταξίδι της η εικαστική έκθεση Van Gogh Alive– the experience, που για τρεις ολόκληρους μήνες (5/03/2018) θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Μια εικαστική εμπειρία που οργάνωσε η Grande Exhibitions με την Λάβρυς, που μικροί και μεγάλοι θα έχουν την  ευκαιρία να γνωρίσουν  τα σημαντικότερα έργα του Van Gogh, μέσω μιας ζωντανής συμφωνίας φωτισμού, κλασσικής μουσικής αλλά και 3000  κινούμενων εικόνων.

Όπως χαρακτηριστικά  είπε ο καθηγητής της ιστορίας της Τέχνης κ Μάνος Στεφανίδης, στην συνέντευξη τύπου που έγινε  με αφορμή την έναρξη της έκθεσης: «έχω δυσπιστία προς κάθε φαντασμαγορία που βλέπει το έργο τέχνης οριζόντια, απλά ως εικόνα, χωρίς να ερευνά την κάθετη του διάσταση. Επειδή δεν ζούμε στην εποχή της εικόνας αλλά μάλλον της δόλιας απομάγευσής της. Μεταφέρεται λοιπόν η παραφορά της πινελιάς του Βαν Γκογκ στην κινούμενη εικόνα και στη ψηφιακή γλώσσα; Σίγουρα όχι. Μεταφέρεται όμως η ένταση μια ολόκληρης εποχής και ασφαλώς σημαίνεται η ιδιαιτερότητα ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Από σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εταιρία ΛΑΒΡΥΣ μέσα από χείμαρρους μορφών που ρέουν, μας καλεί να ανακαλύψουμε όχι τόσο έναν ζωγράφο όσο τον εαυτό μας τον ίδιο και να διεκδικήσουμε ποιότητες που έχουμε εξοστρακίσει ηλιθιωδώς από τις ζωές μας. Ως ιστορικός τέχνης πίστευα ότι πρέπει να υπερασπίζομαι τα έργα καθ’ αυτά και όχι  την όποια μεταφορά τους.»

Η ξενάγηση στο εικαστικό έργο  του μεγάλου ζωγράφου, θα  γίνεται μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround, δομώντας έτσι ένα από τα συναρπαστικότερα περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών στον κόσμο. Που γεμίζοντας τον χώρο  – τοίχους, πατώματα –  με γιγαντιαίες οθόνες ζωντανεύει τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο σύμπαν του.


Ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλλας από την οπτική γωνιά του επισκέπτη μουσείων λέει για την έκθεση: “Μέσα στον 20ο αιώνα άρχισε να γίνεται κάτι πολύ εντυπωσιακό, άρχισε μια σχέση ερωτική μεταξύ της Τέχνης και της Τεχνολογίας. Ένας μεγάλος και σπουδαίος γάμος ο οποίος επηρεάζει και τον δημιουργό και την παρουσίαση του δημιουργήματος. Αυτός ο γάμος σε οδηγεί σε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το πρώτο είναι πώς μπορεί αυτό το εργαλείο της τεχνολογίας να ενταχθεί μέσα στην τέχνη.  Σε αυτήν την περίπτωση παρουσιάζει την τέχνη καλύπτοντας  αυτό το οποίο δεν καλύπτει ο αδαής που πάει σε αντίστοιχες εκθέσεις τέχνης, καλύπτει τη γνώση. Μέσα σε ένα βίντεο παιχνίδι όπως είναι και η έκθεση Van Gogh Alive, μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για τον καλλιτέχνη και το έργο του.”

Ο Ξένος τύπος χαρακτήρισε την εν λόγω έκθεση «διεγερτική», «συναρπαστική» και «αλησμόνητη», αφού σκεφτείτε ότι  με την βοήθεια της τεχνολογίας θα βρίσκεσαι  μέσα στο δωμάτιο του ζωγράφου στην Αρλ, ενώ παράλληλα  γίνεσαι μέρος του έργου «Έναστρη νύχτα πάνω από τον Ροδανό Ποταμό», μετά γίνεσαι κομμάτι της «Ανθισμένης Αμυγδαλιάς» το έργο του Van Gogh που ζωγράφησε  όταν του ανακοίνωσαν την γέννηση του ανιψιού του.
Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα εικαστικά ταξίδια, μέσα από  μια μεγαλειώδη έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ ολόκληρο τον κόσμο.


Περισσότερες πληροφορίες:

www.vangoghalive.gr/

{youtube}XrAusQuHEow{/youtube}

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Ενήλικες : 15 €

Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+ / ΑΜΕΑ : 12 €


ΠΑΚEΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡIΩΝ


Family Pack 1 :

4 ατόμων : 1 ενήλικας + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 45 €


Family Pack 2:

4 ατόμων : 2 ενήλικες + 2 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 48 €


Family Max:

5 ατόμων : 2 ενήλικας + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου : 59 €

Στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής


ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ειδικές τιμές για Ομαδικές Πωλήσεις άνω των 20 εισιτηρίων καλέστε στο : 210 7258510

 

Ωράριο Λειτουργίας:

Καθημερινές: από 9:45 έως 22:00

Σαββατοκύριακα και αργίες: από 09:00 έως 22:00

Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

https://www.viva.gr/tickets/show/megaro-mousikis/van-gogh-alive-gift-voucher/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.