AΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν επίσης στο ΣτΕ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο ακόμη τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Αντένα και ο Alpha προστέθηκαν σε εκείνους που έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές και οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ήδη, στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣKAΪ και Star, αλλά και η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, τόσο κατά του αριθμού των αδειών που θα δοθούν, συνολικά επτά, όσο και για την τιμή εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ.

Όλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι σχετικές αποφάσεις, ως αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ άλλων υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Και στην επιχειρηματολογία τους προσθέτουν, ότι για την όλη διαδικασία αδειοδότησης έπρεπε να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, και όχι υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.