Στην Κομοτηνή σήμερα ο Ερντογάν…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Εμινέ, και την τουρκική αντιπροσωπεία αναχωρεί σήμερα το πρωϊ για την Κομοτηνή.  Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»,  θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Στις 12.10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή. Αρχικά θα επισκεφθούν το Kirmahalle τζαμί, και στη συνέχεια μειονοτικό σχολείο. Θα ακολουθήσει στις 13:30-15:00 γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση της τουρκικής αποστολής με ειδική πτήση.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κομοτηνή είναι δρακόντεια. Στην πόλη βρίσκονται Έλληνες και Τούρκοι αστυνομικοί, με πολιτικά και ένστολοι, οι οποίοι κάνουν περιπολίες και ερευνούν εξονυχιστικά το τζαμί, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Κομοτηνή θα φτάσουν ναυλωμένα λεωφορεία, όχι μόνο από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και από την Τουρκία.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αστυνομικών αρχών για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη στην κετρινική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι.

Οι αρχές φοβούνται για… παρατράγουδα, καθώς το βράδυ της Πέμπτης κάποιοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών. Σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδεων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς. Τρικάκια που γράφουν στα τουρκικά “Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ”, πετάχτηκαν από αγνώστους σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης (Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.