Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Έκρηξη σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και μία σύλληψη. Η έκρηξη σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας (τοπική ώρα) στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης ανέφεραν πως οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη. Το αμρικανικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν.»

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε λόγο για έναν τραυματία, ο οποίος φέρεται να είναι ο συλληφθείς ύποπτος.

Σκηνές χάους επικράτησαν στο σημείο. Ερευνάται εάν ο δράστης ήταν ένας ή είχε συνεργούς. Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της αστυνομίας, η επίθεση φέρεται να ήταν στοχευμένη.

Όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον υπόγειο σιδηρόδρομο, που έχει εκκενωθεί, όπως και ολόκληρος ο τερματικός σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που εκκενώνουν την ευρύτερη περιοχή.

Aσθενοφόρα βρέθηκαν, επίσης, στο σημείο.

Αρχικά το αμερικανικό δίκτυο ABC μετέδωσε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός πιθανόν να εξερράγη σε υπόγειο πέρασμα κάτω από τον σταθμό.

Οι αρχές δήλωσαν στο NBC ότι ύποπτος που κρατούσε συσκευή πέρασε στο Port Authority.


Για το χτύπημα έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο σταθμός λεωφορείων Port Authority είναι ο μεγαλύτερος στις ΗΠΑ καθώς εξυπηρετεί σε ετήσια βάση πάνω από 65 εκατομμύρια επιβάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.