Eρευνα από την Αντιτρομοκρατική για ισχυρισμούς περί δηλητηρίασης προϊόντων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, την διερεύνηση της ανάρτησης σε ιστοσελίδα από την οργάνωση «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» που αναφέρει ότι μέλη της τοποθέτησαν υδροχλωρικό οξύ σε προϊόντα που πρόκειται να τοποθετήσουν σε ράφια σουπερ-μάρκτ. Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει επίσης ότι ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Στην προκήρυξη με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις. Πράξη 3» λένε τα μέλη της οργάνωσης ότι «αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα. Όλο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση.»

Και υποστηρίζουν: «Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προϊόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προϊόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.Για κάθε προϊόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι έτοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.»


Παρέμβαση ΕΦΕΤ για τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.

Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Επίσης σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.