Οι μουσικοί της Καμεράτας καλωσορίζουν το νέο έτος με βιενέζικα βαλς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα πρώτα μηνύματα του 2018 στην Μεγάλη Μουσική μεταφέρουν σε μια ονειρική διαδρομή στην αυτοκρατορική Βιέννη! Οι μουσικοί της Καμεράτας, το λαμπρό αθηναϊκό σύνολο με τη διεθνή ακτινοβολία, με επικεφαλής τον υποψήφιο για το Grammy Γιώργο Πέτρο, γιορτάζουν τη νέα χρονιά, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη.

Οι μέθυστικές μελωδίες του Johann Strauss και του Οτότο Νικολάου υποδέχονται το νέο έτος στο πλαίσιο της πλέον καθιερωμένης νέας συναυλίας των μουσικών της Καμεράτας στο Μεγάλο. Μια καθ ‘όλα βιενέζικη βραδιά, πιστή στην παράδοση του φεστιβαλικού φεστιβάλ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το νέο έτος, αφιερωμένη σε πολύ αγαπημένα χορευτικά έργα που όλοι έχουμε ακούσει και πειράξει.

 

Τον τόνο, στην αρχή της βραδιάς, δίνει το ζωηρό Εισαγωγή από τις ευφυές κυράδες του Ουίντσορ, την απολαυστική όπερα του Οττο Νικολά (1810-1849), του Γερμανικού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, που είναι εμπνευσμένη από την ομοιογενή σκεππιδική ερμηνεία.

Η συνέχεια μονοπωλεί ο Γιόχαν Στράους ο Νεώτερος (1825-1899), ο «βασιλιάς του βαλς», ο οποίος υμνήθηκε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές του μελωδίες αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα του πρωτοχρονιάτικου συναυλισμού των Μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται οι «Βράχοι, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με την «Νέα Πικτσίκιτο Πόλκα» και την γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα The Bitch.

Με την αστραφτερή Εισαγωγή της πιο αγαπημένης οπερέτας του Γιώργου Στράους του Νεότερου ξεκινά το δεύτερο μέρος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των μουσικών της Καμεράτας στο Μεγάλο. Στο πρόγραμμα, το πόλο-μαζούρκα «Φάτα Μορκκάνα», «Ρόδα από το Νότο», η γαλλική «Πόλκα των χωρικών» και η γρήγορη πόλκα «Eljen á Magyar», ένα ξέφρενο χορευτικό σκοπό εμπνευσμένο από την μουσική παράδοση των Μαγυράδων, ο οποίος κλείνει τυπικά την νύχτα. Ή μήπως όχι;


Τιμές εισιτηρίων

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολυκεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 € (διακεκριμένη ζώνη)


Eisιτήρια

210 7282333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα


Πληροφορίες

210 72.82.333

www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.