Πλούσιοι Τούρκοι «εξαγοράζουν» από την Ελλάδα την είσοδό τους στην ΕΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην ονομαζόμενη «χρυσή βίζα» που προσπαθούν να αποκτήσουν στην Ελλάδα αρκετούς εύπορους Τούρκους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη μετακίνησή τους στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου n-tv:

«Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή λιμάνι στις αβέβαιες περιόδους που περνούν την πατρίδα τους. Με το αντίστοιχο αντίτιμο μπορεί να εξασφαλιστεί μια έξοδος κινδύνου προς την ΕΕ. Η «χρυσή βίζα» είναι η ασφάλειά τους για το τέλος των περιπτώσεων ». “Ο ιδιοκτήτης επενδύει τουλάχιστον 250.000 € για αγορά ακινήτου, για παράδειγμα στην Αθήνα, λαμβάνει από την πρώτη ημέρα άδεια παραμονής στην Ελλάδα για τον ίδιο, τον σύζυγο, τα παιδιά κάτω των 21 ετών, τους γονείς και τους γείτονες» και αυτό, όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, συνεπάγεται «το δικαίωμα μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της ζώνης του Σένγκεν».

Όπως αναφέρει το n-tv: «Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που χορηγεί χρυσή βίζα στην ΕΕ, αλλά είναι η οικονομικότερη. Η Πορτογαλία, για παράδειγμα, διαθέτει ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το οποίο όμως προβλέπει ελάχιστο ποσό επένδυσης των 500.000 €. Η Κύπρος δίνει άμεσα την υπηκοότητα, η οποία όμως κοστίζει στα 2 εκ. ». Τέλος, στο άρθρο αναφέρεται ότι «φέτος, μέχρι τον Νοέμβριο, χορηγήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 170 άδειες παραμονής στους Τούρκους επενδυτές και τις οικογένειές τους. Το 2016 ήταν μόλις 30 »αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι μετά την αποτυχημένη πράξη, όλο και περισσότεροι Τούρκοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.