13 άνθρωποι πνίγηκαν από “κύματα” λάσπης στην Καλιφόρνια

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Μεγάλα και καταστροφικά «κύματα» λάσπης κατέβηκαν από τους λόφους στη Νότια Καλιφόρνια, καταστρέφοντας… τα πάντα. Μέχρι στιγμής από τις κατολισθήσεις λάσπης έχουν σκοτωθεί δεκατρείς άνθρωποι και περισσότεροι από 160 έχουν τραυματιστεί.

 

Οι κατολισθήσεις ήταν τόσο επιθετικές πουγκρεμίστηκαν σπίτια, ξεριζώθηκαν δέντρα και δεκάδες αυτοκίνητα «πνίγηκαν» στη γη. Οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις που επλήγησαν, είτε παρατηρούν απογοητευμένοι τις καταστροφές γύρω τους είτε ψάχνουν για επιζώντες.

Συγκεκριμένα, στο Μοντεσίτο, οι κάτοικοι περπατούν στους δρόμους καταβεβλημένοι, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν έστω και λίγο τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Κανείς μας δεν το είχε φανταστεί. Αναρωτιέμαι εάν οι φίλοι μου είναι ζωντανοί» αναφέρει η Diane Brewer, κάτοικος του προαστίου.

Τα συντρίμμια έχουν κατακλύσει πολλούς δρόμους. Για παράδειγμα, στον αυτοκινητόδρομο 101 που βρίσκεται ανάμεσα στο Μοντεσίτο και τη Σάντα Μπάρμπαρα, τα συντρίμμια έχουν καλύψει σχεδόν 30 μίλια με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον 48 ώρες.

Ανάμεσα σε όλους όσους έψαχναν για επιζώντες ήταν και ένα golden retriever, ο Riley, ο οποίος έχει συμβάλει με τις υπηρεσίες του και στην Ιαπωνία το 2011 καθώς και στο θανατηφόρο σεισμό του 2015 στο Νεπάλ.

Πιο πρόσφατα, μαζί με το αφεντικό του, Eric Gray, ταξίδεψαν στο Πουέρτο Ρίκο προς αναζήτηση εγκλωβισμένων ανθρώπων μετά τον Τυφώνα Μαρία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.