Ενα υπέροχο νουάρ μυθιστόρημα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι εκδόσεις ”Διάπλαση”του Κυριάκου Καραϊσκου παρουσιάζουν ακόμη ένα βιβλίο στη σειρά λογοτεχνίας”Η ωραία της νύχτας”της Ελένης Γκίκα.Και οπως σημειώνει     ο Νίκος Μουρατίδης: ”Αυτό το βιβλίο έχει ολα αυτά που θέλουμε να έχουν τα μυθιστορήματα.

Μιλάει για μια νέα κοπέλα 26 ετών που σκοτώνει την πρώην γυναίκα του συντρόφου της. Η γιαγιά της, επίσης στα 26 της, πάνω από μισό αιώνα πριν, είχε κάψει τον άντρα της. Και έχουμε και το κορίτσι που περνούσε έξω από «το σπίτι της φόνισσας» για να πάει στο σχολείο όταν ήταν παιδί….

 

Έχουμε δηλαδή…..

3 γυναίκες

Δύο φόνους

Δύο έρωτες

Ένα βιβλίο

Τρία κεφάλαια

Μέσα από τις παράλληλες και αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις των τριών γυναικών, ξετυλίγονται τα μυστικά….

– ενός πανάρχαιου τόπου,

– η σχέση μάνας-κόρης,

– η αρρώστια του έρωτα,

– η επιθυμία,

– η ενοχή,

– και μια προσωπική ιστορία που εντέλει γίνεται κομμάτι όλων μας.

Η ωραία της νύχτας είναι ένα νουάρ μυθιστόρημα γραμμένο σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο με πλοκή, αίσθημα και συναίσθημα. Υπάρχει σασπένς, υπάρχουν καλοδουλεμένοι χαρακτήρες, και υπάρχει ο πυρήνας που είναι μια ιστορία αληθινή.

Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, I OREA TIS NYXTAS, VIVLIO, BOOK, ELENI GIKA, ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ, IANOS, nikosonline.gr

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στον Ιανό στην οδό Σταδίου, όπου ο κόσμος δημιουργησε το αδιαχώρητο αλλά και απόλαυσε τη γνώση και το χιούμορ του Γιάννη Ξανθούλη και του Νίκου Μουρατίδη. Για το βιβλίο μίλησαν, ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, η Πανεπιστημιακός και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου, ο ψυχίατρος και ποιητής Μανόλης Πρατικάκης .Αποσπάσματα διάβασε η Τατιάνα Παπαμόσχου που μας είχε συγκινήσει ως Ιφιγένεια στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. Είχαμε και μουσική και τραγούδι. Ήταν μια υπέροχη βραδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.