Στην Κρήτη η ναυαρχίδα του Αμερικανικού Πολεμικού Στόλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το υπερσύγχρονο Iwa Gima με 1987 πεζοναύτες  ,η ναυαρχίδα δηλαδή του Αμερικανικού Πολεμικού Στόλου ανοιχτά στην Κρήτη. Στο επίκεντρο της αμερικανικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει η βάση της Σούδας, όπως έχει διαμηνύσει και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης. Με τις τουρκικές προκλήσεις συνεχώς να αυξάνονται, τα «μάτια» των ΗΠΑ παραμένουν στραμμένα στην περιοχή, με αμερικανικά πλοία που πλέουν στην περιοχή να στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη γείτονα.

Αυτή τη στιγμή, στις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας πλέει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USNS Carson City. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter εντυπωσιακές εικόνες του πλοίου.Σημειώνεται πως το USNS Carson City είναι ένα πλοίο γρήγορων μεταφορών που ανήκει στην κατηγορία Spearhead. 

Την ίδια ώρα, δυτικά της Κρήτης πλέει το USS Mount Whitney LLC 20,  του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού. Πολλοί περιγράφουν το USS Mount Whitney ως ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων, καθώς έχει πλήρωμα 325 ατόμων, φέρει ελικόπτερο στο κατάστρωμά του, ενώ σε σχέση με άλλα πλοία έχει ελαφρύτερο οπλισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.