Der Spiegel:Τεράστια ζημιά για την αμερικάνικη οικονομία άν βγει ο Τράμπ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκτιμά πως μια ενδεχόμενη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ θα προκαλούσε «τεράστια ζημιά» στην αμερικανική οικονομία , σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφό που επικαλείται, σήμερα, η εφημερίδα Der Spiegel.

Οι αναλυτές του υπουργείου που συνέταξαν το εσωτερικό υπόμνημα, προβλέπουν πως εάν ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας κερδίσει τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ «σύντομα θα συρρικνωθεί και θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας». 

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ έχει επανειλημμένως υποσχεθεί φορολογικές μειώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων και δηλώνει υποστηρικτής μιας πιο σκληρής στάσης στις διαπραγματεύσεις για εμπορικές συμφωνίες.

«Οι προτάσεις του Τραμπ δεν είναι βιώσιμες», τονίζεται στο υπόμνημα, αφού παραβιάζουν τόσο την αμερικανική όσο και τη διεθνή νομοθεσία και «δεν έχουν κανένα έρεισμα ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται πως το σχέδιό του για την οικονομία θα εξασφαλίσουν ρυθμούς ανάπτυξης του 3.5% και την δημιουργία 25 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας μέσα σε μία δεκαετία, όμως οι και προβλέψεις του έχουν δεχθεί σφοδρή κριτική από οικονομολόγους εντός και εκτός συνόρων.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Spiegel.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η βρετανική εταιρεία οικονομικών μελετών Oxford Economics πάντως, προέβλεπε ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2021, εάν ο Τραμπ επικρατήσει της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.