Αντιο Χρήστο Σιμαρδάνη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ευγένεια,το ήθος, του Χρήστου Σιμαρδάνη και η ομορφιά της ερμηνείας του στους ρόλους που έπαιξε στο Θέατρο,στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση θα είναι παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Ενα σημείωμα της Σεμίνας Διγενή που τον αποχαιρετούσε  ξάφνιασε τους πάντες  γιατί ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε φροντίσει να μην δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα της υγείας του,που αντιμετώπιζε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.Ο Χρήστος Σιμαρδάνης μας αποχαιρέτησε σ΄ηλικία 61 ετών,αφήνοντας στη μνήμη μας την υπέροχη ερμηνεία του στην ”Γκάμπι” της Κίρκης Καραλή.Στα ”Πέτρινα Χρόνια”  του Βούλγαρη, στον αγαπημένο μπάτλερ στην σειρά η ”Νταντά” του Μέγκα.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης  γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φωνή
του που «έντυσε» πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων “Η ζωή του Αττίκ”, “Πέτρινα χρόνια”, ” Η νταντά”, “Λατρεμένοι μου γείτονες”. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Ο Ηλίας του 16ου”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.