Παράγει οπλα ο Ερντογάν γιατί είμαστε κακοί γείτονες….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία παράγει όπλα επειδή έχει κακούς γείτονες, «δείχνοντας» προς την Ελλάδα και την Κύπρο και ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά το θερμόμετρο της έντασης. Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 τη χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση»!

«Το 1974 κατά την ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου με την επιχείρηση αποσιώπησης κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε όπλα», συνέχισε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην ΕΕ στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ελλάδας.

«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη», ανέφερε. 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.