Τα Μπαλσόι και το Μαρίνσι στο Μέγαρο Μουσικής…

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μαγεία του μπαλέτου οι  κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων «Η λίμνη των κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Ζιζέλ», «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής. Συμμετέχουν 12 από τους καλύτερους χορευτές της Ρωσίας, από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

Τίτλος της «Ο χορός είναι η ζωή μου».
Πρόκειται για μια φράση που ακούμε συχνά από τους χορευτές μπαλέτου. Όπως έλεγε η διάσημη μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια: «Το μπαλέτο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το μπαλέτο, πρέπει να ξεκινήσει από παιδί. Με όλες τις άλλες τέχνες μπορεί να ασχοληθεί και αργότερα… Όταν πρωτοπήγα να μάθω μπαλέτο, ήμουν οκτώ χρόνων. Στα 18 μου ήμουν ήδη στη σκηνή του Μπολσόι. Ο χορός είναι όλη μου η ζωή..».
Τ α 12 αστέρια του μπαλέτου θα δούμε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής σε 4 παραστάσεις 20 με 22 Απριλίου.

Πρόκειται για μια συρραφή κορυφαίων στιγμών από τις πιο διάσημες χορογραφίες κλασικού μπαλέτου, δίπλα σε φράσεις που εξηγούν, γιατί ο χορός, είναι για τους χορευτές το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της Τέχνης.

Τα πιο διάσημα pas de deux του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την Λίμνη των κύκνων, αλλά και από την Ωραία Κοιμωμένη ή τη Ζιζέλ, συνδυάζονται με σπουδαίες φράσεις διασημοτήτων του χορού, όπως του Ρούντολφ Νουρέγεφ που έλεγε: «Το pas de deux είναι ο σπουδαιότερος διάλογος αγάπης…» ή «Ζεις για όσο διάστημα χορεύεις.. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο χορός, και πριν μαραθεί το σώμα μου, θα συνεχίσω να χορεύω μέχρι την τελευταία στιγμή, να πίνω την κάθε χορογραφία μέχρι την τελευταία σταγόνα..»

Οι 12 χορευτές, τα έξι μαγικά ζευγάρια που θα δούμε στην Αθήνα συγκαταλέγονται στους καλύτερους πρώτους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, που είναι τα μεγαλύτερα θέατρα της Ρωσίας και από τα σπουδαιότερα του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.