Εφιάλτης η πυρκαγιά στην Ηλεία εκκενώθηκαν κατοικίες…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν ολη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις  στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας.Εκκενώθηκαν κατοικίες στην Σκυλλουντία.  Ξημέρωμα και οι πρώτες πληροφορίες είναι πιο ενθαρυντικές. Εχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.
Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο ενώ καλύτερη είναι και η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Σκιλλουντία Ηλείας. Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν στο σύνολό τους στο σημείο με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά. Αυτή την ώρα δεν απειλείται κανένας οικισμός.

Δύσκολη ήταν νωρίτερα η κατάσταση καθώς εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια έξω από τη Σκιλλουντία εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο της φωτιάς είχε μετακινηθεί προς τα χωριά Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία, ενώ νωρίτερα είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας.

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.