Ακόμη και την σημαία μας φοβούνται…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ελέγχους σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία διεξάγει το Λιμενικό Σώμα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει ύποπτες κινήσεις μετά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και της Σάμου.

Η Αθήνα, μετά τους χτεσινούς ισχυρισμούς Γιλντιρίμ, έσπευσε να αποσυνδέσει το ζήτημα της κυριαρχίας από την ύψωση σημαίας σε κάθε σημείο του ελληνικού εδάφους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε όχι μόνο να υψώσει σημαία σε όλα τα νησιά και τους βράχους στο Αιγαίο, αλλά να τα φρουρεί όλα και με την ίδια ένταση ώστε να αποτρέψει κινήσεις σαν και αυτή που ανακοίνωσε ο Γιλντιρίμ.

Μάλιστα η κυβέρνηση δεν μπήκε ποτέ επισήμως στη συζήτηση για τους τρεις νεαρούς που φέρονται να έχουν σημαιοφορήσει σχεδόν όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, και στελέχη της υποβαθμίζουν τέτοιες εκδηλώσεις κάνοντας λόγω για τουριστικές δραστηριότητες.

Στο σύμπλεγμα των Φούρνων και σε σχέση με την τοποθέτηση σημαιών που φέρονται να προχώρησαν οι νεαροί, τα πράγματα που συνθέτουν την εικόνα είναι λίγο συγκεχυμένα. 

Κατά δήλωσή τους οι νεαροί έφτασαν κάτω από τη μύτη του ΛΣ στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Ακολούθως ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπευσε από πολύ νωρίς να υιοθετήσει την εκδοχή καλώντας την Ελλάδα να αποφύγει συμπεριφορές όπως εκείνη του 1996.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.