Η Βαρβάρα Δούκα στο τιμόνι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η σκηνοθέτης Βαρβάρα Δούκα, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ Στέφανο Κυπριώτη, επιλέχθηκε για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.

 

Η επιλογή έγινε με ομόφωνη απόφαση στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ . μετά τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, την αξιολόγηση των φακέλων και τη συνέντευξη των υποψηφίων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  και τυπικά με το πέρας της προθεσμίας των πέντε ημερών για τυχόν ενστάσεις.

Η Βαρβάρα Δούκα είναι Σκηνοθέτης και Εκπαιδεύτρια – Υπεύθυνη Πολιτιστικής Διαχείρισης σε Καλλιτεχνικές και Εκπαιδευτικές Δράσεις. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Υποκριτική στις Δραματικές σχολές Λαικό Πειραματικό Θέατρο και Βεάκη, Σκηνοθεσία στο New York University, Light design and direction στο Art institute of Atlanta, Ανθρωπολογία Θεάτρου- Εφαρμογές στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία στη σχολή Alain Dlion στο Παρίσι.

Παράλληλα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με θέμα «Θέατρο και Κινηματογράφος: VICE VERSA», ιδρύτρια και υπεύθυνη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις, έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια με θέμα το θέατρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.