Συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής πριν από λίγο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη σύλληψη 14 ατόμων σε Αττική και την επαρχία προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που χρηματοδοτούσαν το «επαναστατικό ταμείο» τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν στην Ελλάδα. Τα άτομα που συνελήφθησαν θεωρούνται οι «τροφοδότες» ατόμου που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε οργάνωση και επίθεση σε πολιτικό πρόσωπο.

Τα χρήματα φέρονται να προέρχονται από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν στον λογαριασμό του ατόμου που κατηγορείται σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο λογαριασμός είχε ανοιχθεί σε άλλο πρόσωπο και με πλαστά στοιχεία. Σύμφωνα με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών είναι μικροποσά ή μεγαλύτερα ποσά.

Πρόκειται για έντεκα άντρες καθώς και τρεις γυναίκες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. Ένας εξ αυτών είναι αλλοδαπός.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.


Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στο πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.