Ποιους θα ακούσουμε φέτος στην πολυθέατη Ταράτσα του Φοίβου

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Με διήμερο αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του, ανοίγουν τις πόρτες της περιβόητης ταράτσας της Ιερά Οδού, που το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε και χάρισε στο κοινό ένα «σύγχρονο πολυθέαμα με παλιά συνταγή», κάνοντας τα βράδια  στην πρωτεύουσα ευχάριστα, αξέχαστα και νοσταλγικά.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των παραστάσεων,  στην πολυθέατη «Ταράτσα του Φοίβου», παρουσιάστηκε ενώπιον εκπροσώπων του τύπου και καλλιτεχνών,  το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού, που ξεκινά στις 6 Ιουνίου και τελειώνει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όταν  ο Φοίβος Δεληβοριάς, εμπιστεύθηκε την ιδέα του στους επιχειρηματίες  Ηλία Μαροσούλη και Άγγελο Κοταρίδη, που με τη σειρά τους, έκαναν τα πάντα, αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά σε μια ταράτσα που φλερτάρει με την  Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο από τη μια και το Λυκαβηττό, από την άλλη. Ένας νοσταλγός τραγουδοποιός που με την εμμονή του και την στήριξη της PROSPERO, ζωντανεύει δεκαετίες μετά,  την παλιά Αθήνα με τα  αναψυκτήρια και τα βαριετέ.

Η απροσδόκητη  αποδοχή και αγάπη  του κοινού το περυσινό καλοκαίρι, εκτός από  αφορμή, ήταν και η ανάγκη αυτό το project να συνεχιστεί και φέτος,  κάθε Τετάρτη και  Πέμπτη, του Ιούνη – Ιούλη και Σεπτέμβρη, με τις Δευτέρες να ανήκουν στον Εκλεκτό Επισκέπτη.

Oπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς στην συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τρίτης (29/5), «έχοντας μάθει πια το χώρο και τη λειτουργία του, μετά το τέλος των περυσινών παρατάσεων, αρχίσαμε να κάνουμε σχέδια για μια δεύτερη καλύτερη χρονιά. Κάθε βδομάδα όπως και πέρσι, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του stand up comedy, θα εναλλάσσονται δημιουργώντας κάτι μοναδικό.»


«Η Ταράτσα του Φοίβου» με επικεφαλή το Φοίβο Δεληβοριά, θα απαρτίζεται από ένα μόνιμο θίασο με νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως είναι  ο Τσαπλινικός μάγος, ο βουβός κωμικός και ισορροπιστής Alex de Paris, η θεά του burlesque La Dandizette, η  νέα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, συν του  αγαπημένου  ηθοποιού  Θανάση Αλευρά, που παίρνει μια μόνιμη θέση στο θίασο. Όπως μας είπε, είναι πολύ χαρούμενος, γιατί ποτέ τα καλοκαίρια δεν θέλει να μένει στην Αθήνα, ωστόσο  φέτος είναι η πρώτη φορά που θέλει  να μείνει στην Αθήνα.  Ενώ η πρόταση αυτή του δίνει τη δυνατότητα, να έχει ένα πεδίο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει.

Την  σκηνοθεσία,  όπως και πέρυσι, υπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου μαζί με τη Νατάσα Τριανταφύλλη, ενώ τα κείμενα,  μαζί με το Φοίβο, υπογράφει η Ελένη Γκασούκα.

Το καλλιτεχνικό σύνολο του Φοίβου, απαρτίζεται και από τέσσερις εξαιρετικούς  μουσικούς. Τους Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα, Yoel Soto στο μπάσο και Θοδωρή Κότσυφα στις κιθάρες.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι των  Ελένη Στρούλια και  Ζαΐρα Φαληρέα. Στην Ηχοληψία είναι του Γιάννη Πετρόλια, ο σχεδιασμός φώτων του  Παναγιώτη Τσεβρένη, ο  Σχεδιασμός της  αφίσας της  Μυρτούς  Δεληβοριά, οι Φωτογραφίες, βίντεο του Δημήτρη Μακρή, η κινηματογράφηση του Χρήστου Γκίνη και Art work προσαρμογές: Δημήτρης Μακρής, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς


 

 


 

Ο χώρος:

Εφέτος ο  σκηνικός διάκοσμος της ταράτσας,  μετατράπηκε  σ΄ένα μικρό παράρτημα της Τσινετσιτά, του Λας Βέγκας του ’50 ή του «Magic City» του Κούνδουρου. Επίσης, θα ανοίξει και ο εξώστης, που θα διαθέτει  μεγάλη οθόνη, καλή ακουστική, μπαρ, τραπεζάκια και αίσθηση θερινού σινεμά, αλλά και τη μαγευτικότερη θέα 360ο σε όλη την Αθήνα.

Το CD:

Επίσης, από τον Ιούνιο, «Η Ταράτσα του Φοίβου» κυκλοφορεί  από τη Feelgood Records – ψηφιακά και σε CD –   ένα άλμπουμ για όλη την οικογένεια, με 20 τραγούδια της «Ταράτσας 2017» και τη φιλική συμμετοχή των καλεσμένων του Φοίβου.

τις Δευτέρες:

Τις Δευτέρες, ο Φοίβος Δεληβοριάς, γίνεται θεατής, παραχωρώντας με το σύστημα Airbnb – όπως το αποκαλεί ο ίδιος –   την σκηνή στον  εκλεκτό Επισκέπτη. Την πρώτη Δευτέρα του Ιούνη, ο εκλεκτός καλλιτέχνης θα είναι η νεαρή ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη, που στις 11 Ιουνίου, θα κάνει ποδαρικό σε αυτή τη νέα επέκταση της «ιδέας» και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, κατάλληλο για την «ταράτσα». Η νεαρή τραγουδίστρια, με τη σειρά της,  δήλωσε ότι την τιμά αυτή η πρόσκληση του Φοίβου. Μας εκμυστηρεύτηκε ότι στις 11 Ιουνίου, θα παρουσιάσει το νέο της τραγούδι, που ευτυχώς αυτό θα είναι πιο χαρούμενο από τα προηγούμενα της.

Οι τέσσερις Δευτέρες του Ιούλη, ανήκουν στον Διονύση Σαββόπουλο. Όπως μας είπε ο αγαπημένος τραγουδοποιός, έφτιαξε ένα πρόγραμμα που λέγεται «Τα τραγούδια των άλλων». Δηλαδή, περιλαμβάνει τραγούδια άλλων δημιουργών, όπως Αττικ, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μάνο Χατζιδάκι, διάφορα τραγούδια λαϊκά, έντεχνα και απλά ελαφριά.  Ενώ πρόσθεσε, ότι Πρόκειται για ένα  σύνολο τραγουδιών , που για διάφορους λόγους τον  επηρέασαν περισσότερο στη ζωή του.


Κατερινα Κούκα – Μελίνα Κανά – Θέμης Καραμουρατίδης;

Τι ετοιμάζει ο  Θέμης Καραμουρατίδης, με την Κατερίνα Κούκα και τη Μελίνα Κανα; όπως μας  είπε ο  συνθέτης  για το Σεπτέμβριο στην ταράτσα, ετοιμάζει πρόγραμμα με λαϊκό χρώμα και δυο γυναικείες  φωνές που είναι εντελώς αντίθετες μεταξύ τους, που ευελπιστεί ότι μαζί με τις αλχημείες τις δικές του, θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.


{youtube}kuS7nRfQdIs{/youtube}


 

 

Ιούνιος στην Ταράτσα του Φοίβου:

6-7/6: ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ – (Αφιέρωμα στον ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ)

Με τους: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ

ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ (Μακαλιάς – Ρούμπος – Σαρακατσάνης- Αγγελόπουλος)


13-14/6: ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΟΒΛΑΒΙΩΣΗ (Επιθεώρημα)

Με τους: ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Stand-up comedy: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ


20-21/6: ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ (Η επιστροφή της Μαγιοπούλας)

Με τη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ. Συμπράττει η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Stand-up comedy: ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΡΑΣ


27-28/6: ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ Σ’ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ (Ρομάντζο στην Ταράτσα)

Με τη ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ. Συμμετέχει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ

Stand-up comedy: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.