Η Νύχτα του Τελικού και τα σημερινά στοιχήματα

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Με την πρόκριση και των υπόλοιπων 10 χωρών από τον β’ ημιτελικό ολοκληρώθηκε ο πίνακας του τελικού της Eurovision το Σάββατο την Λισαβόνα.

 

Εκτός αυτού, στον ευρωπαϊκό πίνακα  των στοιχημάτων, η Ελένη Φουρέιρα με το FUEGO, παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού, ενώ η Νορβηγία με τον Alexander  Rybak, από τη δεύτερη θέση, προσγειώθηκε στην 9η θέση. Το  Ισραήλ, ανέβηκε στη 2η, διεκδικώντας επίμονα την πρωτιά.

Μία μέρα πριν τον τελικό του Σαββάτου, όπου το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει τον νικητή, πραγματοποιείται το Grand Final: Jury Show. Η σημερινή πρόβα των επιτροπών θα διεξαχθεί στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) και εκεί θα δούμε το show όπως θα παρουσιαστεί στις οθόνες μας το βράδυ του Σαββάτου. Κατά την διάρκεια του σόου θα κριθεί το 50% του τελικού αποτελέσματος από τις πενταμελείς επιτροπές και των 43 χωρών που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό, ενώ το υπόλοιπο 50% θα κριθεί από το τηλεοπτικό κοινό της Ευρώπης το βράδυ του Σαββάτου. Η βραδιά θα μαγνητοσκοπηθεί για την περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση του live show.

Από τον πρώτο ημιτελικό πέρασαν να θυμίσουμε ότι πέρασαν:

-Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego» που στον τελικό θα εμφανιστεί στην 25η θέση

-Αυστρία

-Εσθονία

-Λιθουανία

-Ισραήλ

-Τσεχία

-Βουλγαρία

-Αλβανία

-Φινλανδία

-Ιρλανδία


Ενώ στον ημιτελικό της 10ης Μαίου πέρασαν οι  εξής χώρες:

-Σερβία

-Μολδαβία

-Ουγγαρία

-Ουκρανία

-Σουηδία

-Αυστραλία

-Νορβηγία

-Δανία

-Σλοβενία

-Ολλανδία


Στον τελικό της Eurovision το Σάββατο θα μετάσχουν απευθείας εκτός από τη διοργανώτρια Πορτογαλία και οι λεγόμενοι «Βig Five», η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΕΡΤ1 η ΕΡΤHD  και για την Κύπρο το ΡΙΚ, θα μεταδώσουν και τον μεγάλο τελικό του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου.  Ραδιοφωνικώς μπορείτε να τον ακούσετε από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, και διαδικτυακά να τον παρακολουθήσετε από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr αλλά και για τους πιο απαιτητικούς  μπορούν να δουν την βραδιά του τελικού από το youtube κάνοντας εγγραφή στο Eurovision Song Contest

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση του Ημιτελικού είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.