Όλα όσα έγιναν στην συνέντευξη τύπου, με αφορμή τις νέες παραγωγές του Γιώργου Βάλαρη

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Ήταν  2 Δεκεμβρίου του 1968, όταν η  Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, προβάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες της εποχής, τη  νέα έγχρωμη μουσική κωμωδία «Γοργόνες και Μάγκες», με πρωταγωνιστές τη Μαίρη Χρονοπούλου και το Φαίδων Γιωργίτση.

Εκείνη την χρονιά – που ο ψυχαγωγικός κινηματογράφος είχε καταγράψει ρεκόρ παραγωγών –  η ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» δεν είχε την ίδια εμπορική επιτυχία, με τις προηγούμενες του Δαλιανίδη, ωστόσο τα τραγούδια της, που τραγουδούν Μαρινέλλα,  Γιάννης Πουλόπουλος και  Δάκης, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, κατατάσσονται στις μεγάλες μουσικές επιτυχίες  της εποχής.

Με  το πέρασμα των δεκαετιών, η «Γοργόνες και Μάγκες» είναι μια από τις πιο αγαπημένες ταινίας του ελληνικού λαού, που φέτος, είδαμε να ανεβαίνει για πρώτη φορά από την Broadwayshow Productions, σε σκηνοθεσία Γιωργου Βάλαρη, στο θέατρο Broadway. Ένα μεγάλο εγχείρημα, που ολοκληρώθηκε αρχές Μαΐου, με τεράστια  επιτυχία, αφού για μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, είδαν την παράσταση περισσότεροι από  100,000 θεατές.

Το ταξίδι της, όμως  δεν τελειώνει εδω. Η αυλαία της θα κλείσει θριαμβευτικά τέλος καλοκαιριού, αφού πρώτα, κάνει το γύρω της Ελλάδας με πρώτο σταθμό το νησί της Αφροδίτης.

Η Broadwayshow Productions με αφορμή την ανακοίνωση της  περιοδείας της παράστασης, «Γοργόνες και Μάγκες», το μεσημέρι της Τετάρτης 16/5, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όχι μόνο για να ανακοινώσει τις αλλαγές που προέκυψαν στην παραγωγή αυτή, αλλά για να παρουσιάσει και τις νέες χειμερινές παραγωγές, της  θεατρικής σεζόν 2018 – 2019. Συνεχίζει, λοιπόν,  με τη μεγάλη επιτυχία  της Φίνος Φιλμ  «Μαριχουάνα STOP», του Γιάννη Δαλιανίδη, που θα απαρτίζεται από ένα πολύ μεγάλο θίασο πρωταγωνιστών, με κυρίαρχο πρόσωπο, τον θρυλικό ερμηνευτή Τόλη Βοσκόπουλο.

Το “Μαριχουάνα STOP” που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.  Από τη θεατρική διασκευή του Βάλαρη, δε θα μπορούσε να λείπει μια εκ των πρωταγωνιστριών της ταινίας, η Μαρία Ιωαννίδου, μόνο που τώρα θα παίξει το ρόλο της θείας χίπισσας. Συγκινημένη, θυμήθηκε όταν το “Μαριχουάνα STOP” πρωτοανέβηκε στο θέατρο με τη Ζωή Λάσκαρη να βγαίνει στη σκηνή και να γίνεται  από κάτω πανικός. Ήταν η  παράσταση που την καθιέρωσε σαν χορεύτρια/ηθοποιό και δεν θα ξεχάσει, τις ατέλειωτες πρόβες που ξεκινούσαν πρωί και τελείωναν βράδυ. Ενώ συμπλήρωσε, ότι είναι πολύ χαρούμενη και ευλογημένη, που θα ανέβει και πάλι στη σκηνή, συμμετέχοντας μετά από τόσα χρόνια  στο ίδιο έργο. Σαφώς από ένα θεατρικό μιούζικαλ, δε θα μπορούσε να λείπει η Μπέσσυ Μάλφα, που θα υποδυθεί το ρόλο της Μάρθας Καραγιάννη, μια ηθοποιός που δεν τελείωσε μόνο το Θέατρο Τέχνης, σπούδασε χορό στην Κρατική Ορχηστική Σχολή Χορού και κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Η αγαπημένη ηθοποιός χαρακτηριστικά είπε: “Εχει πολλά χρόνια που προσπαθούμε με το Γιώργο Βάλαρη να συνεργαστούμε. Το καταφέραμε φέτος, με πολύ κόπο δικό μου και δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι πραγματικά που θα βρίσκομαι στη δουλειά αυτή”.

Ο Γιώργος Βάλαρης θα παίξει το ρόλο του Γιώργου Πάντζα, ενω για το ρόλο της Ζωής Λάσκαρης ακόμα δεν έχει καθοριστεί ποια ηθοποιός θα τον αναλάβει.

Από τον Οκτώβριο του 2018, ο Γιώργος Βάλαρης, «επιστρέφει» στην χρυσή εποχή της Επιθεώρησης. «Λίγο απ όλα» – όπως είναι ο τίτλος της,  είναι μια επιθεώρηση – βαριετέ παράσταση, που θα περιλαμβάνει φαντασμαγορικά κουστούμια και σκηνικά,  και  θα σατιρίζει  ότι απασχολεί την σημερινή κοινωνία, με απώτερο στόχο το γέλιο.

 


 

{youtube}uy-J6RP61eY{/youtube}


Με το Γιάννη Πλούταρχο να ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, το θεατρικό μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες», αρχίζει  την περιοδεία του  από την Κύπρο και θα συνεχίσει  σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Επίσης θα ταξιδέψει   σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αίγιο, Πάτρα και  Σαλαμίνα.

Η ηθοποιός Όλγα Πολίτου, ανήκει πια στο δυναμικό της παράστασης. Από 13 Απριλίου υποδύεται την αρχόντισσα μητέρα του Γιώργου Βάλαρη. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο aVecnews.gr, νιώθει μεγάλη τομή που συνεργάζεται με τόσους καλούς νέους ηθοποιούς – χορευτές – μουσικούς.  Μπορεί ο ρόλος της να είναι μικρός και θα εμφανίζεται  σε περιορισμένες σκηνές, ωστόσο είναι ευτυχισμένη που έζησε για λίγο αυτό το αριστούργημα και περιμένει με αγωνία την περιοδεία.

Η Ζέτα Δούκα, με τη σειρά της είπε: ότι είναι η καλύτερη θεατρική  δουλειά που έχει κάνει,  όχι από άποψη επιτυχίας, αλλά από άποψη παρέας. “Περάσαμε πολλές ώρες στα καμαρίνια προετοιμάζοντας την παράσταση. Ήταν σημαντικό που η παράσταση κράτησε μια ολόκληρη σεζόν, κυρίως σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολα οικονομικά τα πράγματα. {…} τέτοιες συνεργασίες και τέτοιες παρέες γίνονται πλέον σπάνια. Εγω μέσα από αυτή τη δουλειά έκανα 32 νέους φίλους.”

Επίσης στην συνέντευξη τύπου, έλαμψαν με την παρουσία τους, οι Θανάσης Ευθυμιάδης, Τάσος Κωστής, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη,  Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης και πολλοί άλλοι νέοι αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρόλο του Παναγή – 50 χρόνια μετά – θα απολαύσουμε ένα ακόμα  αγαπημένο μετρ του θεάτρου τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ.



Σταθμοί περιοδείας:

Saturday 16 June 2018, 21:15

PETRAS THEATER – PETROUPOLI

 

Sunday 17 June 2018, 21:15

VEAKIO THEATRE (PIRAEUS)

 

Monday 18 June 2018, 21:15

VEAKIO THEATRE (PIRAEUS)


Thursday 21 June 2018, 21:15

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Friday 22 June 2018, 21:15

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Saturday 23 June 2018, 21:15

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Sunday 24 June 2018, 21:15

ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ-ΦΡΟΝΤΖΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Monday 25 June 2018, 21:15

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ” – ΑΙΓΙΟ


Tuesday 26 June 2018, 21:15

ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ – ΠΑΤΡΑ


Thursday 28 June 2018, 21:15

ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Friday 29 June 2018, 21:15

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ


Saturday 30 June 2018, 21:15

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


Tuesday 03 July 2018, 21:15

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.