Συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Μπουτάρη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε δύο νέες συλλήψεις -με τον ένα εκ των συλληφθέντων να είναι ανήλικος. Δύο προσαγωγές της ΕΛΑΣ για τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη το Σάββατο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για τους δύο από τους τρεις συνολικά προσαχθέντες την Κυριακή το βράδυ, με τον ένα συλληφθέντα να είναι μόλις 17χρόνων και τον δεύτερο να είναι 20χρονος.

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει και στη σύλληψη, ενός 20χρονου και ενός 36χρονου οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν κατόπιν εξέτασης του οπτικοακουστικού υλικού της επίθεσης, από τις αστυνομικές αρχές. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν.

Ο Γιάννης Μπουτάρης συγκαλεί στις 2 μετά το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα.

«Τα φαινόμενα βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε από την ακροδεξιά είτε από την κεντροαριστερά, είναι εξίσου κατακριτέα για τη ΝΔ δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη.

«Η σύλληψη και η τιμωρία των δραστών της επίθεσης καθώς και η δίωξη όσων δημόσια επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές είναι καθήκον της Πολιτείας» σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.