Ο Τζουζέπε Κόντε Πρωθυπουργός της Ιταλίας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Τζουζέπε Κόντε  παρέδωσε στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλλα την λίστα με τους υπουργούς  του αφου αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 16:00 σήμερα Παρασκευή τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος). Όπως είχε προαναγγελθεί, οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας.

Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Την κυβέρνηση συνθέτουν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Τελικά, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι θα επιλέξει την αποχή, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν τόσο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Κοπιάσαμε πολύ, τώρα ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες εκπλήξεις», δήλωσε από το Μιλάνο, όπου επέστρεψε απόψε, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Κοταρέλι: Δεν είναι πια απαραίτητοι οι τεχνοκράτες, καλύτερη η πολιτική κυβέρνηση

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών δεν είναι πλέον απαραίτητος, χάρη σε εκείνους που εμφανίστηκαν διαθέσιμοι να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Μια πολιτική κυβέρνηση είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα», δήλωσε ο Κοταρέλι, στον οποίο ο Σέρτζιο Ματαρέλα είχε δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.