Αυτοκτόνησε ο σεφ Αντονι Μπουρντέν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο διάσημος σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής, Άντονι Μπουρντέν.

Ο 61 ετών χαρισματικός σεφ που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές βρέθηκε νεκρός,  σήμερα, Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε και το CNN, που φιλοξενούσε τις εκπομπές του.

Ο Μπουρντέν βρισκόταν στην Γαλλία για τα γυρίσματα ενός νέου επεισοδίου της σειράς: «Αγνωστα Μέρη». Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ο διάσημος σεφ ήταν πολυτάλαντος και ιδιαίτερα επιτυχημένος, τόσο στην κουζίνα όσο και στην τηλεόραση.

Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βιβλία του, διερεύνησε πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας και βοήθησε τους θεατές να σκεφτούν διαφορετικά για τα τρόφιμα, τα ταξίδια και τον εαυτό τους.

Επιπλέον,  υποστήριξε περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του εστιατορίου.

Στη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε όλα τα βραβεία που η βιομηχανία του τομέα του μπορούσε να προσφέρει.

Επιπλέον, το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody τιμήσαν τον Μπουρντέν για το «Αγνωστα Μέρη». Όπως είπαν, «διεύρυνε ουρανίσκους και ορίζοντες σε ίση αναλογία».

«Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος· ποτέ δεν εμφανίζεται παρηγορητικός ή αμείλικτος» ανέφεραν οι κριτές και συμπλήρωσαν: «Οι άνθρωποι ανοίγονται σε αυτόν και συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τους ίδιους και τις πατρίδες τους· πολύ περισσότερα από ό,τι ένας κλασικός δημοσιογράφος θα μπορούσε να εκμαιεύσει».

Ο Μπουρντέν είχε κατακτήσει το κοινό παγκοσμίως και χωρίς δυσκολία έλαβε τον τίτλο του «ροκ σταρ του μαγειρικού κόσμου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.