Συνελήφθη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούσης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μετά απο κυνηγητό  δύο 24ώρων  συνελήφθη ο βουλευτής της ΧΑ Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη απο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Το ένταλμα εκδόθηκε την Παρασκευή για τις δηλώσεις του με τις οποίες ζητούσε την επέμβαση του Στρατου και την σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας του Πρωθυπουργού  και του υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε χωματόδρομους και παράδρομους της εθνικής οδού από την ορεινή Ναυπακτία για να κατευθυνθεί προς Αθήνα προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει καρτέρι.

Ο βουλευτής  μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης ενώ ώρες αργότερα ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό από αστυνομικούς.


Προτροπή για πραξικόπημα

Υπενθυμίζεται ότι Μπαρμπαρούσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο βουλευτής προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο  Μπαρμπαρούσης με αυτόν τον τρόπο προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.