Μεγάλο πρόβλημα με σκουπίδια σε 66 δήμους της Αττικής…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Δεύτερη εβδομάδα που παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής  μ΄αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να έχουν σταματήσει τις αποκομιδές και να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε δήμους της Αττικής. Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός καθώς δημιουργήθηκε ένα ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Το ρήγμα έχει σαν αποτέλεσμα 2.500 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να μένουν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής, κάτι που σε συνδυασμό με την βροχή των τελευταίων ημερών αυξάνει τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο του Star, το νέο κομμάτι άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο  Σεπτέμβριο  και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα έχει κορεστεί σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2019 να μην μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Εναλλακτική λύση για τα απορρίμματα της Αττικής εξακολουθεί να μην υπάρχει αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ καθυστερεί.

Να σημειωθεί πως από τους 5.000 τόνους που παράγει καθημερινά η Αττική, οι μισοί μεταφέρονται στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού και στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής  στη Φυλή.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, συνέστησε υπομονή στους πολίτες, καθώς όπως εκτιμά ο ίδιος, η λύση στο πρόβλημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής θα έρθει εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.