Ο Τσίπρας έθεσε στον Ερντογάν την απελευθέρωση των δυο στρατiωτiκών μας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας την επομένη των τουρκικών διπλών εκλογών (προεδρικές  βουλευτικές) προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον τούρκο πρόεδρο την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν -ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης- για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Ενώ τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του στην οποία του έθεσε το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων αξιωματικών και του επισήμανε ότι αν θέλει πραγματικά να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δυο κρατών οφείλει να τους απελευθερώσει το συντομότερο δυνατόν. «Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο έντιμης συνεννόησης υπό την προϋπόθεση σεβασμού του διεθνούς δικαίου, τις σχέσεις καλές γειτονίας και τις σχέσεις που θέλει να έχει η Τουρκία και με την Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.