Ορκωμοσία Ερντογάν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με γαρύφαλλα έραναν  την πομπή του Ερντογάν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί  στο δρόμο προς το προεδρικό μέγαρο.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει μια νέα θητεία πέντε ετών με μεγάλες εξουσίες,βάσει του νέου συστήματος διακυβέρνησης.Στην ορκωμοσία του βρίσκονται 22 Αρχηγοί Κρατών.Θ΄ακολουθήσει δεξίωση με 10.000 προσκεκλημένους.
Ο Ερντογάν είναι στην εξουσία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος, ο 64χρονος Ρετζέπ  επανεξελέγη με άνεση στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο το 52,6% των ψήφων.

Με την ορκωμοσία του Ερντογάν η Τουρκία αλλάζει οριστικά σελίδα. Η θέση του πρωθυπουργού καταργείται και ο πρόεδρος θα συγκεντρώνει πλέον όλες τις εκτελεστικές εξουσίες και θα μπορεί να εκδίδει διατάγματα. Επίσης θα διορίζει έξι από τα δεκατρία μέλη του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSK), αρμόδιου να διορίζει και να αποπέμπει το δικαστικό προσωπικό.

Η προεδρία θα βασίζεται επίσης σε «επιτροπές» και γραφεία αρμόδια για διάφορους διοικητικούς τομείς, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι δικαιοδοσίες τους. Υπό βροχή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο και κατευθύνεται προς την προεδρική κατοικία, όπου θα γίνει η τελετή, παρουσία ξένων επισήμων. Νωρίτερα, στον δρόμο για το προεδρικό μέγαρο, κόσμος πετούσε γαρύφαλλα στην πομπή του Ερντογάν

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.