Επεισόδια σ΄όλη την Γαλλία …

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενα εκατομμύριο κόσμος βγήκε στους δρόμους των Παρισίων για να γιορτάσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ενώ θα έπρεπε να είναι μια νύχτα χαράς… έγινε νύχτα πολέμου με τραυματίες αλλά και δύο νεκρούς από δυστύχημα που προκλήθηκε…

Από τη μια τα επεισόδια στο Παρίσι, στη Μασσαλία, στη Λυόν κι αλλού. Από την άλλη, δυο δυστυχήματα κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών που κόστισαν τη ζωή σε δυο ανθρώπους. Ένας άλλος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από χτύπημα με κράνος που δέχτηκε κατά τη διάρκεια καυγά.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία δεν στιγματίστηκε μόνο από τα επεισόδια. Στο Ανεσί, ένας άνδρας 50 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο. Τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

Άνθρωποι με σημαίες της Γαλλίας παντού, με καπνογόνα στα χρώματα της χώρας, με τη «Μασσαλιώτιδα» (σ.σ. τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας) να ακούγεται παντού, γιόρταζαν, φώναζαν, χαίρονταν την επιτυχία. Στην Αψίδα του Θριάμβου προβάλλονταν οι εικόνες των πρωταγωνιστών. Αλλά αυτή η άγρια χαρά  έφερε και θλίψη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.