Δείτε στο Rise tv: Το Αθηναϊκό Μετρό ενηλικιώθηκε

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο RISE TV την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 20:00 και στο web tv του www.rise.gr.


Ήταν οι αλκυονίδες μέρες του Ιανουαρίου του 2000, οι πρώτες μέρες της νέας χιλιετίας, όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, προέτρεπε τους πρώτους επιβάτες του Μετρό να μετακινηθούν δωρεάν για εξοικειωθούν με το νέο μέσο. Εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργούσαν, τότε, ποτάμια κόσμου στους 14 σταθμούς και σήμερα, η ανάμνηση αυτή, θυμίζει επαρχιωτόπουλο της Ευρώπης που παίζει με τα νέας τεχνολογίας παιχνίδια του.

Το Μετρό ήταν μια ιστορία που συζητιόταν από το 1955 επί πρωθυπουργίας Παπάγου, επανεκκινήθηκε το 1985 απ’ τον υπουργό Ευάγγελο Κουλουμπή και ευοδώθηκε τις πρώτες μέρες του 2000, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, ύστερα από 8 χρόνια έργων.

Την πρώτη του Δευτέρα, όταν η λειτουργία του ξεκίνησε κανονικά, το αντίτιμο της διαδρομής ήταν 250 δραχμές, δηλαδή περίπου 70 λεπτά του σημερινού ευρώ και κόπηκαν περίπου 400.000 εισιτήρια.

Το αγαπημένο μέσο της Αθήνας είναι πια 18 ετών και όλα δείχνουν πως δεν μεγάλωσε καθόλου άσχημα, αφού αποτελεί – ένα εντελώς πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα- υπόδειγμα καθαριότητας και συνέπειας.  Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ., Δημήτρης Τσιούφος, μίλησε στον Θοδωρή Σανιδά.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΙΡΚΗ ΚΑΡΑΛΗ

ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΙΩΝΤΕ

ΜΟΝΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΚΑΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.