To Χρυσό μας κορίτσι η Βούλα Παπαχρήστου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για την Ελλάδα κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο. Με άλμα στα 14,60 μέτρα η ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε την πρώτη θέση στον τελικό του τριπλούν γυναικών, και ισοφάρισε την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Το νικηφόρο άλμα ήλθε στην δεύτερη προσπάθειά της στον τελικό, ενώ στην έκτη και τελευταία προσπάθεια η Παπαχρήστου έφτασε στα 14,32 μέτρα. Τα υπόλοιπα άλματά της ήταν άκυρα.

Μετά το άλμα της η Παπαχρήστου έδειξε την μαύρη κορδέλα που έφερε δίπλα στο εθνόσημο σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κριστίν Γκιέρις από την Γερμανία, με 14,45 μέτρα και το χάλκινο η Ισπανίδα Άνα Πελετέριο με 14,44 μέτρα.

Η Παπαχρήστου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016, ενώ το επόμενο έτος είχε καταταγεί τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Με την νίκη της έγινε η δεύτερη Ελληνίδα, μετά από την Όλγα Μπασδέκη το 1998, που κατακτά χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο τριπλούν.

Άμεσα ήταν τα συγχαρητήρια του ελληνικού πολιτικού κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.