Οργανωμένα επεισόδια στην ειρηνική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν άντεξαν την  μεγάλη συμμετοχή του κόσμου  στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και έβαλαν τις  κουκούλες και άρχισαν να καίνε και να χτυπούν προς κάθε κατεύθυνση.Στο πρόσωπο και στο κεφάλι χτύπησαν με μανία μια 19χρονη κοπέλα στο Αγρίνιο.

Ιδιο χτύπημα  είχε προηγηθεί δύο ημέρες πρίν με χτύπημα στο κεφάλι και στο πρόσωπο  σε στάση λεωφορείου του 28χρονου οπαδού του Σύριζα.

 

Χθες το βράδυ ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και το Αγρίνιο μετατράπηκαν σε πεδία μάχης με οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους και μολότοφ.Τα χτυπήματα που δέχθηκε η 19χρονη κοπέλα η οποία καθόταν αμέριμνη σε παγκάκι,δείχνουν μίσος και στόχευση. Φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο (κακώσεις και κατάγματα) και θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού είχε ως αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του. Περισσότερα από 4.000 άτομα κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο το οποίο πετάει αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής.

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο όπου ήταν παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στις 20:30 η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που απέκλεισε τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της ΧΑ.

Λίγο αργότερα, για περίπου πέντε λεπτά, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην πλατεία Κοραη, ολιγάριθμη ομάδα νεαρών επιτέθηκε κατά των διμοιριών των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης. Ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς αρχικά προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και εν συνέχεια στα γύρω στενά. Κατά την υποχώρηση τους έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ προκάλεσαν φθορές σε ένα υποκατάστημα τράπεζας και ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Τελικά, λίγο πριν τις 21:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και αποχώρησαν οι διαδηλωτές.Κουκουλοφόροι  επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ και στα  γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.