Εφυγε από τη ζωή, ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΣΕ Μωυσής Κωνσταντίνης.Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 15.00, στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας, στο Εβραϊκό τμήμα. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και ήταν σύμβουλος φιλοτελισμού στον Οργανισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ). Μέλος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Αμερικανικής Φιλοτελικής Εταιρείας, του Διεθνούς Συνδέσμου Φιλοτελικού Τύπου κ.ά. διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας και υπήρξε επίτιμο μέλος ελληνικών Φιλοτελικών Εταιρειών. Τιμήθηκε με το Χρυσό Αετό της Αποκαλύψεως μετά Πατριαρχικού Διπλώματος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’ και έλαβε βραβεία, μετάλλια και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιες ταχυδρομικές και φιλοτελικές εκθέσεις. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια.
Τακτικός συνεργάτης ελληνικών και ξένων περιοδικών είχε εκδώσει πλήθος μελετών και είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα και εργασίες για την ιστορία των ταχυδρομείων και των γραμματοσήμων. Συνεργάτης για ταχυδρομικά και φιλοτελικά θέματα των εγκυκλοπαιδειών: Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια κ.ά. Συνέγραψε, επίσης, το βιβλίο «Τα Ταχυδρομεία στην Ελλάδα».
Στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο, μάλιστα, συμπεριλήφθηκε και ένα γραμματόσημο με τον Μωυσή Κωνσταντίνη (είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ). Η σειρά περιελάμβανε έξι γραμματόσημα, αφιερωμένα σε ισάριθμες προσωπικότητες του Ελληνικού Φιλοτελισμού.
Το ΚΙΣΕ είχε τιμήσει τότε τον Μωυσή Κωνσταντίνη. Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, είχε πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του, για τη μεγάλη προσφορά του, αφού «χρησιμοποιώντας σωτήριους κώδικες αξιών στήριξε ποικιλότροπα την πολιτισμική ταυτότητα του Ελληνικού Εβραϊσμού μέσα στη γενικότερη ταυτότητα του Ελληνισμού».
«Στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, ο Μωυσής Κωνσταντίνης ενίσχυσε το κύρος του ΚΙΣΕ, την επικοινωνία με φορείς της Πολιτείας, με πολιτικούς παράγοντες, αλλά και με την επιστημονική κοινότητα. Ο Μωυσής Κωνσταντίνης εργάστηκε για τον Ελληνικό Εβραϊσμό μια ολόκληρη ζωή» είχε επισημάνει τότε ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ.