Νίκος Μπουσδούκος και Μαρία Σκούντζου συμπρωταγωνιστούν στην σκηνή του Θεάτρου Radar | Όλο το πρόγραμμα

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Το Θέατρο Radar μπαίνει δυναμικά στη νέα θεατρική σεζόν με ένα μικρό αλλά επιλεγμένο πρόγραμμα παραστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει δυο έργα παραγωγής του θεάτρου και δυο φιλοξενούμενα.

Η διευθύντρια του Θεάτρου Radar Αναστασία Παπαστάθη, μας υποδέχθηκε στο θέατρο της οδού Πυθέου στην Πλατεία Αγίου Ιωάννη το μεσημέρι της Τετάρτης(3/10), με θέρμη και εγκαρδιότητα, παρουσιάζοντας μας το πρόγραμμα του θεάτρου για τη σεζόν 2018 – 2019. «Το Θέατρο Radar μας είπε, φτιάχτηκε με πολύ μεράκι,  αγάπη και προσωπική εργασία. Είναι το πρώτο θέατρο που αδιοδοτήθηκε  με το καινούργιο νομοσχέδιο.  Παρόλο που είναι ένας μικρός χώρος έχουμε φροντίσει να έχουμε ράμπα για ΑΜΕΑ να γίνει ειδική μελέτη στις κερκίδες για την γραμμή οράσεως, ώστε ο κάθε θεατής να βλέπει και στο πάτωμα της σκηνής. » συμπλήρωσε.

Τα βλέμματα όλων, έκλεψε η παρουσία της Μαρίας Σκούντζου. Αυτής της σπουδαίας ηθοποιού του Εθνικού Θεάτρου, που έζησε το θέατρο έτσι όπως δεν το έχουμε συναντήσει ποτέ οι νεότεροι, με τους σπουδαίους δασκάλους και τις αλησμόνητες ερμηνείες. «Τον λόγο τον έχω στη σκηνή μας είπε,  δεν είμαι καλή στις συνεντεύξεις. Δεν θα σας πω για το ρόλο μου, γιατί άλλα μπορεί να σας πω και άλλα να δείτε. Όμως, θα σας πω ότι εδώ στο Radar αισθάνομαι την ζεστασιά του  Εθνικού Θεάτρου. Σίγουρα δεν είναι  το ίδιο.  Αλλά αυτή την  σοβαρότητα και την προσήλωση του Εθνικού,  την είδα στην Αναστασία Παπαστάθη. Ο τρόπος που προσεγγίζει το έργο και το κείμενο, είναι τόσο σοβαρός και μελετημένος που με έκανε να αισθανθώ ωραία και να θέλω να δουλέψω ξανά στο θέατρο»

Η Μαρία Σκούντζου θα συμπρωταγωνιστήσει με τον σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Μπουσδούκο, (που για πολλά χρόνια ήταν βασικό στέλεχος του Κάρολου Κουν στο Θέατρο Τέχνης) στην παράσταση  «Φαινόμενο Ροσομόν» που θα κάνει πρεμιέρα τέλος Οκτωβρίου.  Πρόκειται για το έργο της Αναστασίας Παπαστάθη εμπνευσμένο από διηγήματα του Ριονοσουκέ Ακουτάγκαβα και από αρχαίους/ μύθους “περί αληθείας”.

Την κυρία Σκούντζου, θα την δούμε και στο ρόλο της μητέρας στο έργο της Μάρσα Νόρμα «Καληνύχτα Μητέρα» που θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Radar το  Νοέμβριο. Το ρόλο της κόρης, θα τον ερμηνεύσει η Αναστασία Παπαστάθη.

«LEMON» από 15 Οκτωβρίου… Η συγκλονιστική ιστορία του 1900, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, θα ζωντανεύει κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Τη διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Γεωργία Τσαγκαράκη, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε δύο νέους καλλιτέχνες: ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας υποδύεται τον Χιλιαεννιακόσια και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ -μοναδικό φίλο του Χιλιαεννιακόσια.

Η Παιδική σκηνή του Θεάτρου Radar, από 4 Νοεμβρίου έως  23 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσει την μουσική παράσταση για παιδιά «Πες μου το όνομα σου». Ο  Φοίβος Δεληβοριάς, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, αλλά κυρίως τα παιδιά τους τραγούδια και οι παράξενες ιστορίες τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας επι σκηνής  το βιβλίο – cd «Πες μου το όνομα σου» που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.