Η απάντηση του ιατρού Αντώνιου Καλλικούρδη για το δημοσίευμα της avecnews για το νοσοκομείο Παίδων

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Το avecnews.gr ως οφείλει, δημοσιεύει το εξώδικο του ιατρού Αντώνιου Καλλικούρδη του Αλέξανδρου, που έστειλε εναντίον μας, μετά την ανάρτηση διαμαρτυρίας εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η διάθεση να προσβάλουμε κανέναν γιατρό και κανέναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο παίδων.

Η μόνη μας υπεράσπιση με αυτή τη δημοσίευση δεν ήταν κανενός γιατρού ως αναφέρεστε, γιατί με κανένα γιατρό δεν έχω συναντηθεί προσωπικά ώστε να τον στηρίξω με πρόθεση να βλάψω τη δική σας αξιοπρέπεια κι οποιουδήποτε μάχεται για την υγεία των παιδιών.

Το δημοσίευμα εστάλη από το email ergazomenoipaidon@gmail.com.

Όπως θα προσέξατε ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρεται και στην δική μας αμφιβολία αν συμβαίνουν όλα αυτά στο νοσοκομείο σας.

Κανένας δικαιούχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας και συντάκτης, άλλος από μένα, δεν φέρει την ευθύνη για την συγκεκριμένη δημοσίευση.

Το δημοσίευμα έχει ήδη κατέβει και ευχόμαστε όλοι, η αλήθεια να διαφανεί από την δική σας απάντηση

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Αντωνίου Καλλικούρδη του Αλέξανδρου, ιατρού χειρουργού, Επιμελητή Α’ ΕΣΥ, του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κατοίκου Νέας Φιλοθέης Αττικής, οδός Φιλίας αρ. 6, με ΑΦΜ 052077781, Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου.

ΠΡΟΣ

1) Κοτσίλα Χρήστο, ως δικαιούχου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με την επωνυμία (domain name) “AVECNEWS.GR”, που κατοικοεδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Αντ. Παπαδήμα αριθ. 3 με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου chris.kotsilas@gmail.com.

2) Δήμητρα Γκουντούνα, ατομικά και ως υπεύθυνης και διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας με την επωνυμία domain name AVECNEWS.GR”, που κατοικοεδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Αντ. Παπαδήμα αριθ. 3, με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d_goundouna@yahoo.com.

3) Λαμπριάνα Κυριακού, κατοίκου Χολαργού Αττικής, οδός Ξανθίππου αριθ. 90, ατομικά και ως διευθύντρια σύνταξης της ηλεκτρονικής εφημερίδας με την επωνυμία “AVECNEWS.GR”, που κατοικοεδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Αντ. Παπαδήμα αριθ. 3 με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kk_lambriana@yahoo.com και avecnews.kyriacou@gmail.com,

4) Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, ατομικά και ως αρχισυντάκτριας της ηλεκτρονικής εφημερίδας με την επωνυμία “AVECNEWS.GR”, που κατοικοεδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Αντ. Παπαδήμα αριθ. 3 με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@avecnews.gr.

5) Παντός άλλου υπευθύνου είτε αυτουργού, είτε συνεργού είτε ηθικού αυτουργού των τελεσθεισών αδικημάτων.

…………………………………

Είμαι ιατρός, Χειρουργός Θώρακος-Καρδιάς με βαθμό Επιμελητή Α’ ΕΣΥ, στο Νοσοκομείο Παίδων “H ΑΓΊΑ ΣΟΦΙΑ”. Την 1-4-2011 κατόπιν ορκομωσίας μου, ενώπιον του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της 1ης ΥΠΕ Αττικής, ανέλαβα καθήκοντα στο ως άνω νοσοκομείο, δυνάμει της με αρ. Υ10α/Γ.Π/112704/5-10-2010 απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1145/1-12-2010, σε θέση Επιμελητή Α’ Χειρουργικής θώρακος του Κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία.

Μέχρι τον διορισμό μου στη θέση του επιμελητή Α’ είχα επιτυχή πορεία στην καρδιοχειρουργική και η εξειδίκευσή μου στην παιδοκαρδιοχειρουργική ήταν εκτενής. Ήδη πέραν των μεταπτυχιακών μου τίτλων εκπονώ και διδακτορική διατριβή. Το εκτενές πλούσιο βιογραφικό μου το έχω καταθέσει στο νοσοκομείο πολλές φορές.

Μόλις 5 μήνες μετά το διορισμό μου, το κέντρο ΕΚΑΣΚΑΠ έκλεισε λόγω διαφόρων θεμάτων κι εγώ προσωπικά θεωρώ και λόγω συμπεριφορών του συντονιστή διευθυντή Αντωνίου Κουρτέση. Τότε έγινε μεγάλη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου και οι συκοφάντες καταδικάστηκαν ήδη. Όταν ξανάνοιξε το Κέντρο προσέφερα τις υπηρεσίες μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όμως ο συντονιστής διευθυντής Αντώνιος Κουρτέσης από αισθήματα μίσους και εκδίκησης στο πρόσωπό μου δημιούργησε πλήθος δικαστικών διενέξεων με εμένα, με διαβάλλει και με κατασυκοφαντεί συνεχώς και καθημερινά με προπηλακίζει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου. Ήδη έχει τεθεί σε αργία λόγω διάπραξης σοβαρού ποινικού αδικήματος κατά την υπηρεσία και πρωτόδικης καταδίκης του για το αδίκημα αυτό.

Την 14/10/2018, κατόπιν τηλεφωνημάτων φίλων και γνωστών, διαπίστωσα ότι έχει αναρτηθεί κι εξακολουθεί και σήμερα να είναι αναρτημένο, ένα κατασυκοφαντικό, ψευδές και κατάπτυστο στην κυριολεξία δημοσίευμα-επιστολή δήθεν καταγγέλλοντος-εργαζομένου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «avecnews.gr», πλήρως υιοθετούμενο από εσάς.

Η ανάρτηση αφορά δήθεν μια επιστολή-καταγγελία που εστάλη κατά τους ισχυρισμούς σας με κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα, οι οποίοι αν και είχατε υποχρέωση, δεν ελέγξατε από που προέρχεται η εξυβριστική αυτή γεμάτη ψεύδη, κατασυκοφαντική επιστολή, η γνησιότητα αυτής, το περιεχόμενο αυτής και τα όσα δήθεν καταγγέλλει και τη δημοσιεύσατε εν γνώσει σας τόσο του εξυβριστικού περιεχομένου και των όσων συκοφαντικών διαδίδει εις βάρος μου, την υιοθετήσατε δε πλήρως όπως προκύπτει και από το ύφος της δημοσίευσης χωρίς να διατυπώσετε έστω σεβόμενοι τους νόμους οιαδήποτε επιφύλαξη κι έτσι με καθυβρίζετε σκαιώς, με συκοφαντείτε οικτρά όπως και όσους αναφέρετε, εκθειάζοντας τον καταδικασθέντα Συντονιστή-Διευθυντή του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Αντώνιο Κουρτέση, αν και δεν τον αναφέρετε ονομαστικά αλλά με την ιδιότητά του, με διασύρετε σε ευρύ κύκλο ανθρώπων και το αναρτήσατε προκειμένου να βλάψετε την τιμή και την υπόληψή μου, να με διασύρετε και να με εμφανίσετε ως εγκληματία, αφού με κατονομάζετε ως δούλο, δολοφόνο και απατεώνα με σκοπό να διωχθώ από τις αρχές, να υποστώ ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες και στο τέλος να χάσω τη εργασία μου με ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Ήδη το κείμενο αυτό αναδημοσιεύεται από διαφόρους χρήστες του facebook, όπως π.χ. τον κ. Σπύρο Λόγγο, όπως πληροφορήθηκα κι έτσι ο διασυρμός μου συνεχίζεται και διαχέεται σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων καθημερινά, το οποίο εξακολουθεί να είναι αναρτημένο.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής (η σύνταξη και η ορθογραφία όπως στο κείμενο), το οποίο παραμένει αναρτημένο ακόμη και σήμερα:

Όλα όσα αναφέρει για εμένα το κείμενο αυτό το οποίο υιοθετείτε πλήρως είναι ψευδή και συκοφαντικά και τα διαδίδετε εν γνώσει της αναλήθειάς τους, χωρίς να ελέγξετε ως οφείλετε εκ της ιδιότητάς σας την αλήθεια των γραφομένων και χωρίς να προέρχεται από επώνυμη και αξιόπιστη πηγή με σκοπό να βλάψετε την τιμή και την υπόληψή μου και να «αθωώσετε» τον ποινικά καταδικασθέντα Αντώνιο Κουρτέση.

Συγκεκριμένα, είναι εξυβριστικό, ψευδές και συκοφαντικό ό,τι γράφεται για εμένα προσωπικά, ήτοι είναι ψευδή τα κατωτέρω.

1. «Ο διευθυντής σχεδόν κάθε ημέρα έπαιρνε αναφορά για θέματα της φαντασίας του και πάντα συμφωνούσε ο έτερος εγκληματίας καλλικούρδης. Μάθαμε ότι στο ιατρικο πού ηταν ¨διέπρεψε¨ τον έδιωξαν κλωτσηδόν.»

Το αληθές είναι ότι δεν είμαι εγκληματίας και ότι δεν με διώξανε κλωτσηδόν από το ιατρικό Κέντρο. Μάλιστα στο ιατρικό κέντρο διενήργησα πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς που έλαβε ευρεία δημοσιότητα.

2. «Ο επιμελητής καλικούρδης μονιμοποιήθηκε με αρνητική πρόταση διευθυντή, διευθυντή τομέα και επιστημονικό συμβούλιο, ο μόνος πού τον υποστήριξε είναι ο καλαβρουζιώτης γιατι είναι ο ΔΟΥΛΟΣ του στην κυριολεξία. Χειρουργεί 3 περιστατικά πεθαίνουν 2. Ψάξτε το και μην αρκεστείτε στα τυπικά.

Παραδείγματα. Παρασκευή 10 χειρούργησαν ένα παιδάκι ως έκτακτο που δεν ήταν και του έσκισαν την καρδιά και το παιδάκι φυσικά πέθανε. Παναγόπουλος. Δεύτερο παιδάκι Μοσχόπουλος πέθανε μετα από δυο αποτυχημένα χειρουργεία.»

Είναι ψευδές ότι μονιμοποιήθηκα παρά το νόμο. Μονιμοποιήθηκα νόμιμα και όσα αρνητικά έγιναν σχετικά με την αξιολόγησή μου, ήτοι αρνητική πρόταση του συντονιστή-Διευθυντή και του επιστημονικού συμβουλίου, όργανα τα οποία αναμίχθηκαν χωρίς να έχουν αρμοδιότητα, έχουν προσβληθεί αρμοδίως με αίτηση ακυρώσεως που εκκρεμεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Τμήμα Ζ’ Ακυρωτικό με ΑΚ 2361/29.12.2017, η οποία συζητείται ενώπιον του τμήματος αυτού μετά από αναβολή οίκοθεν στις 12/2/2019. Το αληθές είναι ότι ο Αντώνιος Κουρτέσης έχοντας σφοδρή αντιδικία μαζί μου ήδη από ετών με αξιολόγησε αρνητικά μόνο και μόνο γιατί εμφορείται από εκδικητικά αισθήματα εναντίον μου χωρίς να υπάρχει νόμιμος λόγος

Είναι ψευδές και εξυβριστικό ότι είμαι ΔΟΥΛΟΣ του Καλαβρουζιώτη. Είναι ψευδές ότι σκοτώνω παιδιά. Είναι ψευδές ότι έσκισα την καρδιά του παιδιού ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι ψευδές ότι χειρουργώ 3 και πεθαίνουν δύο εξαιτίας δικής μου ιατρικής αμέλειας.


3. «Η συγκέντρωση χρημάτων από εράνους, κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουν

Να πληρώνουν δικηγόρους για κάθε θέμα του καλαβρουζιώτη και του καλικούρδη.

Να στέλνουν εξώδικα σε δημοσιογράφους για να μην γράφουν το παραμικρό εναντίον τους.

Το φακελάκι στους δικούς της γιατρούς πηγαίνει ως δωρεά στο σύλλογο.

Αυτά είναι γνωστά σε όλους τους γιατρούς καρδιολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, αλλά δεν μιλάνε γιατί φοβούνται όπως τους απειλούν ανοικτά ¨ότι θα έχουν την τύχη του συντονιστή¨ Ακόμη και στα περιστατικά του καθηγητή Καλαγκού κάνουν σαμποτάζ, Παιδί πού πέθανε Σπυρόπουλος !!! Ο καθηγητής αναγκάζεται να χειρουργεί περιστατικά πού στο παρελθόν χειρούργησε ο καλαβρουζιώτης και τα ΄χει σακατέψει.

Αναρωτιέστε γιατί δεν βγαίνουμε επώνυμα, ποιος τολμάει να τα βάλει μαζί τους? Θέλουν έλεγχο από το κράτος και εκεί θα βρεθούν πολλοί φταίχτες γιατί ξέρουν και δεν μιλούν ή απλά συνεργάζονται μαζί τους. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Μάθαμε πως πήγαν μάρτυρες κατηγορίας εναντίον εξαίρετου επιστήμονα κ. Ράμμου διευθυντή καρδιολογικής στο Ω.Κ.Κ

Κάντε ελέγχους και όταν υπάρξει δικαστική προστασία θα ανοίξουν στόματα και θα φρίξετε. Πολιτικά δηλώνει Κνίτης, συνεργάστηκε αρμονικά με την ΝΔ τωρα με Ξανθό ( η κοκολάκη τον βλέπει όποτε θέλει)

Στυγνοί και αρρωστημένοι για τους οποίους η βία είναι αυτοσκοπός και η εξόντωση του άλλου μία μορφή ηδονής και επιβεβαίωσης ισχύος.»

Είναι ψευδές ότι παριστάνω τον έντιμο, είναι ψευδές ότι είμαι οπαδός του δόγματος ¨ο θάνατος σου η ζωή μου¨. Είναι ψευδές ότι ο Αντώνιος Κουρτέσης δεν είναι φακελάκιας, ενώ έχει καταδικαστεί από το ποινικό δικαστήριο.

Είναι ψευδές ότι πλήρωσε τη δικηγόρο μου κα Ζωή Σπυροπούλου οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εμένα τον ίδιο και μόνο με δικά μου χρήματα. Είναι ψευδές ότι παίρνω φακελάκι και πηγαίνει ως δωρεά στο σύλλογο.

Είναι ψευδές ότι αυτά είναι γνωστά σε όλους τους γιατρούς καρδιολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, αλλά δεν μιλάνε γιατί φοβούνται διότι τους απειλούν ανοικτά «ότι θα έχουν την τύχη του συντονιστή». Είναι ψευδές ότι εγώ κάνω σαμποτάζ στα περιστατικά του καθηγητή Καλαγκού. Είναι ψευδές ότι είμαι στυγνός και αρρωστημένος και ότι η βία είναι αυτοσκοπός και η εξόντωση του άλλου μία μορφή ηδονής και επιβεβαίωσης ισχύος.

Τα αναφερόμενα στο ανωτέρω δημοσίευμα με τίτλο «Αδυνατεί ο νους μας να πιστέψει σε αυτές τις καταγγελίες..», είναι παντελώς ψευδή, εξωπραγματικά και δυσφημιστικά τόσο για το πρόσωπό μου όσο και για τους λοιπούς τους οποίους κατασυκοφαντεί ασύστολα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου όπου υπηρετώ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου από κάθε αιτία

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την ως άνω παράνομη, συκοφαντική και προκλητικότατη συμπεριφορά σας και σας προσκαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε τα ακριβή στοιχεία που σας γνωστοποιώ στην παρούσα, να ανακαλέσετε το αναληθές αυτό δημοσίευμα και να το «κατεβάσετε» από το ιστολόγιό σας άμεσα, εντός μισής ώρας από τη νόμιμη κοινοποίηση της παρούσας, να ζητήσετε εγγράφως συγνώμη από εμένα και να γνωστοποιήσετε ποιός είναι αυτός που έστειλε το κατάπτυστο αυτό κείμενο, ώστε να αποκατασταθεί έστω και εκ των υστέρων μερικώς η βλαφθείσα ανεπανόρθωτα προσωπικότητά μου, καθώς και η κοινωνική και προσωπική μου υπόσταση.

Να μου γνωρίσετε άμεσα ποιές είναι οι δήθεν πηγές σας και να μου καταβάλετε το ποσό των 50.000 ευρώ μείον του ποσού των 40 ευρώ που έχω δηλώσει ήδη παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων.

Πληρεξούσια και αντίκλητο δικηγόρο μου για καθετί αφορά την παρούσα υπόθεση ορίζω τη δικηγόρο Αθηνών Ζωή Σπυροπούλου, υπογράφουσα την παρούσα, όπως και δεκτική καταβολής του ποσού που σας ζητώ ανωτέρω στην οποία εντέλλω και να καταβληθεί.

Ρητά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, όπως και κατά των λοιπών συνενόχων σας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του.       

Αθήνα, 24/10/2018

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Ζωή Σπυροπούλου

LL.M. Δικηγόρος ΠαρΑρείω Πάγω

Λ. Αλεξάνδρας 117, 114 75 Αθήνα

Τηλ. 210-6434416-516

Φαξ: 210-6434532

Email: zspyrop@otenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.