Σκότωσε 11 ανθρώπους σε συναγωγή στο Πιτσμπουργκ των ΗΠΑ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη συναγωγή,στο Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών,  ο Ρομπ Μπάουερς 46 ετών  σκότωσε 11 ανθρώπους.”Ολοι αυτοί οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν”είπε στους αστυνομικούς οταν τον συνέλαβαν. Στην συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία που ειχε ξεκινήσει στις 9.45 το πρωϊ

Ο ένοπλος, που περιγράφεται  ως λευκός με γενειάδα, κρατούσε ένα όπλο AR-15 και ένα glock. Ένα επιπλέον όπλο βρέθηκε στον αστράγαλό του και ενα πιστόλι
στη μέση του.
«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, ο διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής. Η περιοχή Σκουίρελ Χιλ είναι μια συνοικία με κυρίως εβραϊκό πληθυσμό στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε μια ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπάουερς αναφέρει ότι σε μια εβραϊκή οργάνωση υπέρ των προσφύγων, η Hebrew Immigrant Aid Society, «της αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν το λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια η οπτική σας, θα μπουκάρω».

Το παραπάνω μήνυμα αναρτήθηκε στο Gab, μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Φιλαδέλφεια, που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική στο Twitter. Σε μια ανακοίνωση, το Gab.com επιβεβαίωσε ότι το προφίλ αυτό ανήκει πράγματι στον Μπάουερς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.