Εξω απο τα δόντια του Κώστα Μαρδά.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Κώστα Μαρδά.

Ε, δεν αντέχω να τους ακούω άλλο… Και θα το γράψω: Γελάω με όσα λένε οι περισσότεροι τηλεοπτικές αναλυτές για την Τουρκική πολιτική στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Στην αρχή της χρονιάς μας είπαν όλοι- λες και ήταν συνεννοημένοι – ότι η Άγκυρα, επειδή- λέει- ήταν εγκλωβισμένη από συρο-κούρδους μαχητές δεν θα μπει στο Αφρίν της Συρίας.

Και όμως. Της πήρε λίγες μέρες παραπάνω , αλλά μπήκε , έχοντας την σιωπηρή ανοχή Ρωσίας, Αμερικής, Γαλλίας και Βρετανίας. Και όχι μόνο μπήκε – με απώλειες, είν΄αλήθεια- αλλά επιπλέον πέτυχε συμφωνία με τις ΗΠΑ να αφοπλισθούν οι Κούρδοι αντάρτες στην Μιαμπίτζ , και συμφωνία με τη Ρωσία να δημιουργηθεί αποστρατικοπιημένη ζώνη στην Ιντλίμπ. Μετά πρόβλεψαν ότι δεν θα εξάγει ο Ερντογάν επιθετικότητα στο Αιγαίο . Και όμως: 1). Στο διάστημα σταθεροποίησης στις παραπάνω περιοχές, επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό με οκτώ πολεμικά πλοία της στο γεωτρύπανο της Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ ακυρώνοντας την μετάβαση της πλατφόρμας από το χρυσοφόρο οικόπεδο 6 στο υπό διερεύνηση οικόπεδο 3, υπό την ανοχή ΗΠΑ- Ε.Ε- Ρωσίας. 2). Χτύπησε στη μέση την ελληνική ακταιωρό “Γαύδος” με σκοπό να τη βυθίσει, υπό την ανοχή φίλων και εταίρων και συμμάχων. 3) Συνέλαβε τους δύο μπουνταλάδες στρατιωτικούς μας στον Έβρο 4) Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος Ικαρίας που ανοήτως είχαν υψώσει νεαροί εθνικιστές. Το ίδιο θα πέσουν και τώρα έξω με τις εν χορώ προβλέψεις ότι κοτζάμπ Τουρκία δεν μπορεί να βρει τεχνικούς για το Φατίχ. Ήδη , όπως γράφει η Γενί Σαφάκ και ο Φιλελελεύθερος Κύπρου, το Μπαρμπαρός επί 48 ώρες διεξάγει έρευνες εντός του θαλασσίου οικοπέδου 4 της Κυπριακής ΑΟΖ. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ισχύουν τα λόγια του Μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι που έχω προμετωπίδα στη νέα έκδοση του βιβλίου μου ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ (εκδόσεις Ι,Σιδέρης) :

“ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΟΙ…. ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΟΙ , ΓΕΛΟΙΟΙ… “

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.