«Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» η έκθεση Φωτογραφίας της Βιργινίας Χορμοβίτη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» της Βιργινίας Χορμοβίτη στη L, a, Boutique και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου.

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα και τελεί υπό την Οργάνωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση, αναφέρει:

«Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί μια αφηγηματική ατμόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής από-δοσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται με επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, με την επικράτηση της οφθαλμαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυμίες του βλέμματος σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες. (…).

Μέσα από τις συνθέσεις των εικόνων της, απεικονίζει μία σύγχρονη αστική ανθρωπογεωγραφική πραγματικότητα, με προσαρμοσμένα διαχρονικά στοιχεία μιας ευφάνταστης αλληγορίας, φαντασίωσης, εμμονικής ανάμνησης, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται με την εντύπωση της ζωγραφικής  απόδοσης. Οι φωτογραφίες της, δεν παρουσιάζουν την ορατή προς όλους μας πραγματικότητα. Είναι η πραγματικότητα που μας διαφεύγει, που μας προσπερνά, που διαισθανόμαστε αλλά δεν τη βλέπουμε. Είναι ο ρεαλισμός της έντονης παρατήρησης, της διείσδυσης, της ονειρικής αντίληψης».

Βιογραφικά στοιχεία:

H Βιργινία Χορμοβίτη, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ασχολεί-ται επαγγελματικά με τη φωτογραφία έχοντας παρουσιάσει έργο της σε 14 ατομικές εκ-θέσεις ενώ έχει συμμετάσχει αντίστοιχα σε ομαδικές, καθώς και σε Φεστιβάλ και Μπιε-νάλε στην Ελλάδα και στην Αγγλία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ισπανία. Tο 2011, μεταξύ άλλων βραβείων, βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας με το έργο “MaterNatura”.


 

 


Εγκαίνια: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 10/11 έως και 17/11/ 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 17:00 – 21:00

Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11:00 – 15:00, Κυριακή κλειστά


Το L,a,boutique είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries, με “boutique” φιλοσοφία, αφιερωμένος ειδικά στην τέχνη της Φωτογραφίας, που ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab, και μιας σύγχρονης Φωτογρα-φικής Γκαλερί.


L,a,boutique / Διώνης 15 / 11854 / Αθήνα / 2ος Όροφος (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ)

Τ. +30 210 3424547, +30 694 8804894

Ε. lb@laboutiquefineart.com / W. www.laboutiquefineart.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.