Προσοχή στ΄ακίνητα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα το πρωί πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου η Eurobank θα ανακοινώσει την απορρόφηση της Grivalia, όπως αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Grivalia έχει ήδη, σε προγενέστερη συνεδρίασή του, εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο σχημάτων, η οποία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.
Η Grivalia διαθέτει χαρτοφυλάκιο 116 ακινήτων που περιλαμβάνει (στοιχεία 30ης Ιουνίου 2018) ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 869.309 τ.μ. με εύλογη αξία 979,2 εκατ. ευρώ.
Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του Ομίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, 72 εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα υπόλοιπα τριάντα 38 βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 1 οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και 3 στη Ρουμανία.
Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου Grivalia (NAV) είχε διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ή 8,88 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 ευρώ ανά μετοχή.
Να σημειωθεί ότι τόσο στη Eurobank, όσο και στην Grivalia Properties σημαντικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει ο διεθνής επενδυτικός όμιλος Fairfax.

Πηγή:Newsit

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.