Πέθανε η ηθοποιός Μαριάννα Τόλη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Τόλη έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Την Είδηση του θανάτου της, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook,  η επί χρόνια φίλη της, Σεμίνα Διγενή.

Η Ζωή της στην Τέχνη, ξεκίνησε από τα τέσσερα της χρόνια, με την λατρεία που είχε στο χορό. Ο Τάσος Λιγνάδης, ήταν αυτός που την  μύησε στην μαγεία του θεάτρου.

Σε παλιότερη συνέντευξη  η αγαπημένη ηθοποιός είπε: “Πάντα Ελπίζω πώς θα τελειώσω τη ζωή μου επάνω στη σκηνή. Παίζοντας, ερμηνεύοντας, τραγουδώντας, ενίοτε χορεύοντας

Την  θυμόμαστε οι περισσότεροι, από την συμμετοχή της το 1977 στη Γιουροβίζιον με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Τα τελευταία χρόνια η Μαριάννα Τόλη, είχε αφοσιωθεί  στο Θέατρο για παιδιά.  Το 2015, είχε αναλάβει το Θέατρο Βασιλάκου στον Κεραμεικό. Ένα Θέατρο που άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό  και έφερε τον Έλληνα πίσω στα παλιά του στέκια.

Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο.

Στην Ελλάδα ακολούθησε κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Tennessee Williams «Η κυρία Στόουν».

Για τρία χρόνια επίσης είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, έχει μεταφράσει βιβλία και έχει γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά έργα που έχει ανεβάσει.

Η Μαριάννα Τόλη τα τελευταία  χρόνια πάλευε με τον καρκίνο.  Δυστυχώς  το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε χειροτερέψει. Σήμερα το μεσημέρι  κίνησε για το αιώνιο ταξίδι.

Αντίο Μαριάννα Τόλη

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.