τι είπε ο Πρωθυπουργός στην Ελλη Στάη….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στο OPEN και στην Ελλη Στάη.

«Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δεν έχω άγχος και καμία αγωνία. Ξέρω ότι κάνω το σωστό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άγχος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό και λαϊκίστικο τρόπο. Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη και πρόσθεσε: «Αν δεν επανεκλεγεί αυτή η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και δεν θα υπάρχουν συντάξεις»Τις 120 δόσεις για την εφορία για συνταξιούχους και μισθωτούς.Για την προστασία Α΄κατοικίας απο τις τράπεζες.

Διερωτήθηκε «ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ;» και υποσχέθηκε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει μειωμένος μεσοσταθμικά».

«Τα μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν στα 65 δισ. και τα δικά μας 6,5 δισ. Αυτοί άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη με 1 εκατομμύριο ανέργους. Βγήκαμε από τα μνημόνια. Δίνουμε προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο. Νομίζω ότι απόλυτα προφανές ότι θα συμβεί η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2019» υποστήριξε.
Ερωτηθείς για το αν θα προχωρήσει χωρίς την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, πολιτικά όμως είναι σαφές ότι υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε πρόωρες εκλογές συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω».

Κατά τον πρωθυπουργό «κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει αν αλλάξει στάση ο Πάνος Καμμένος. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό θα του ζητήσω (σ.σ. του Π. Καμμένου) την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Δεν έχει νόημα να πω τι θα κάνει, Κυριακή κοντή γιορτή. Θα έρθει μεθαύριο στο μέγαρο Μαξίμου και θα πάρει καθαρή θέση. Αν δεν το κάνει θα μετρηθούμε στη Βουλή, προφανώς θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο Αλ. Τσίπρα απάντησε: «Η θεωρία της σκευωρίας δεν είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; Τι λέει η Αντιπολίτευση; Ότι οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί είναι σκευωροί. Εγώ λέω να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει στο θέμα αυτό να σταθούμε λίγο υπεράνω των αντιδικιών. Διότι όταν καλλιεργούμε όλοι ένα κλίμα καχυποψίας a priori απέναντι στους δικαστικούς λειτουργούς, είναι πλήγμα στη Δημοκρατία».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Novartis απάντησε: «Για όλους υπάρχει το κριτήριο της αθωότητας. Αλλά ενεπλάκησαν οκτώ πρόσωπα. Έχουμε έναν άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εγώ εύχομαι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι να είναι αθώοι. Δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει υποθέσεις. Όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της».
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη και πρόσθεσε: «Αν δεν επανεκλεγεί αυτή η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και δεν θα υπάρχουν συντάξεις».

Για την επίσκεψη της Μέρκελ σην Ελλάδα.
Η Μέρκελ είναι μία από τις μακροβιότερες καγκελαρίους. Έχει ευθύνη και πιστώνεται τα θετικά που έχει κάνει η Ευρώπη σε δύσκολες στιγμές. Παρά την οξύτητα και τη μεγάλη αντίθεση που είχε η σχέση μας, ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης. Λέγαμε πράγματα που δεν είχαν σχέση να κοροϊδέψει ο ένας τον άλλον. Ήθελε καιρό να έρθει στην Ελλάδα. Θεωρεί ότι η ανάκαμψη της πατρίδας μας ήταν και δική της επιτυχία. Κάθε λογικός άνθρωπος στην Ευρώπη θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές οι δηλώσεις μερικών περί ανταλλαγής συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ένα κόστος στην όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει. Αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού, για τον οποίο με κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης.

Η πικρία του Αλέξη Τσίπρα…

«Δεν τα πήγα καλά στις επιλογές προσώπων»

Ερωτηθείς τέλος ποιο ήταν το δικό του mea culpa στην κυβερνητική του θητεία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν τα πήγα πολύ καλά στις επιλογές προσώπων αλλά πήρα πολλά μαθήματα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.